Αρχική σελίδα Παλαιότερα Κουκλοθέατρο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» - Πρεμιέρα 7/11

Κουκλοθέατρο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» - Πρεμιέρα 7/11

Μια απολαυστική μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια με κούκλες και αφηγητές, παρουσιάζει από την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 το Kουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν την ιστορία του θαρραλέου Πέτρου, αλλά και να γνωρίσουν τα όργανα της ορχήστρας και τον ήχο τους.

Κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Στο μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, τα έγχορδα εκπροσωπούν το γενναίο Πέτρο, τα κόρνα της ορχήστρας με το βαρύ ήχο τους είναι ο λύκος, το παιχνιδιάρικο κλαρινέτο γίνεται η γάτα του Πέτρου, και το φαγκότο ο αυστηρός παππούς του. Η εμφάνιση των κυνηγών συνοδεύεται από τους θριαμβευτικούς ήχους των τυμπάνων.

Στο τέλος του έργου τα παιδιά, με τη βοήθεια των συντελεστών, ζωγραφίζουν τους ήρωες του έργου και το κάθε παιδί αναλαμβάνει ένα ρόλο, δραματοποιώντας τη θριαμβευτική πομπή προς τον ζωολογικό κήπο και κλείνοντας πανηγυρικά την παράσταση!

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999 στο νέο τότε θεατράκι της οδού Τριπόδων, στην Πλάκα με τεράστια επιτυχία!

 

Πληροφορίες:


«Ο Πέτρος & o Λύκος» του S. Prokofiev
από το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Διασκευή : Αλεξία Αλεξίου
Σκηνοθεσία : Αλεξία Αλεξίου, Aglika Ivantzeva
Mουσική : SergeiProkofiev
Εμψυχώνουν: Αλεξία Αλεξίου , Ηρώ Μητρούτσικου
Παραγωγή : «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ»

 

«ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» : Τριπόδων 30, Πλάκα (μετρό Ακρόπολη).

Τηλ. 2103227507
Κυριακή 13.30 μ.μ. (από 7/11)
Εισ.  10 ευρώ
Διάρκεια: 50 λεπτά
για παιδιά άνω των 3 ετών

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 2 Νοεμβρίου 2010