Αρχική σελίδα Παλαιότερα Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε το Διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Ο μικρός μηχανικός», η δραστηριότητα αφιερωμένη στους μικρούς φίλους επαναλαμβάνεται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η πρωτότυπη δραστηριότητα έρχεται και πάλι να ξετρελάνει τα παιδιά με σκοπό να έρθουν σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Το διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Ο μικρός μηχανικός» είναι εργαστήρι μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 έως 13 ετών. Δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά:

 
Μηχανική… μια συναρπαστική επιστήμη!
Τι είναι η μηχανική; Τι ρόλο παίζει στις κατασκευές; Τι ρόλο παίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε κατασκευή; Πώς εξασφαλίζεται η αντοχή των κατασκευών;
Πύργος από μακαρόνια!
Ήρθε η ώρα της δοκιμής. Οι μικροί μηχανικοί καλούνται να εφαρμόσουν όσα έμαθαν, χρησιμοποιώντας παράξενα δομικά υλικά, όπως τα μακαρόνια, για να φτιάξουν το δικό τους πύργο. Αρχικά πρέπει να αποφασίσουν ποια τακτική θα ακολουθήσουν. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο πύργος χωρίς να… γκρεμιστεί;
Πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει;
Οι επίδοξοι μηχανικοί φτιάχνουν μια κατασκευή ικανή να αντέξει ένα μικρό βάρος. Ποια κατασκευή είναι ανθεκτικότερη; Ποια βάση (τετράγωνο, τραπέζιο ή τρίγωνο) είναι καλύτερη για το σκοπό αυτό;
Σπάσε το μακαρόνι στα δύο!
Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι καθόλου! Γιατί είναι αδύνατον να σπάσει ένα μακαρόνι στα δύο; Τα παιδιά δοκιμάζουν και μαθαίνουν πού οφείλεται το παράξενο αυτό φαινόμενο!

Το διαδραστικό εργαστήρι επαναλαμβάνεται στις 20 και 27 Νοεμβρίου και στις 4,5,11 και 12 Δεκεμβρίου, ώρες 10:30-11:30. Στο καθένα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά, ηλικίας 9-13 ετών. Για τη συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλ. 210 9469681 (Πέμπτη και Παρασκευή, 9:00 – 16:30). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Το κόστος εισιτηρίου ανά παιδί είναι 6€ και με αυτό τα παιδιά μπορούν, την ίδια ημέρα, να επισκεφθούν και τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 

Χώρος                             

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387

Π. Φάληρο 175 64

Χρόνος

20 &27 Νοεμβρίου, ώρα 10.30 – 11.30

4, 5, 11, 12 Δεκεμβρίου,  ώρα 10.30 – 11.30

Κόστος 6 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2010