Αρχική σελίδα Χριστούγεννα στο Σπίτι Παιδικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Παιδικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Τα βιβλία είναι πάντοτε ένας υπέροχος και μαγευτικός τρόπος για να μιλήσουμε στα παιδιά για οποιοδήποτε θέμα, πόσο μάλλον για τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη! Και φυσικά, είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο δώρο που μένει πολλά χρόνια στις βιβλιοθήκες των παιδιών και μία εναλλακτική πρόταση στην αφθονία των παιχνιδιών. Εμείς στο mamakid ψάξαμε ανάμεσα στους δεκάδες εορταστικούς τίτλους, διαλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία που θα ταξιδέψουν τα πιτσιρίκια κάθε ηλικίας στον κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

 

 

Γυαλιστερά στολίδια - σειρά από 4 χριστουγεννιάτικα βιβλία - Πατάκης 

Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία με σελίδες από χοντρό χαρτόνι, ιδανικές ακόμα και για πολύ μικρά παιδιά! Το κείμενο είναι ένα εύκολο ποιηματάκι που τα παιδιά θα θέλουν να τους διαβάζετε ξανά και ξανά, ενώ οι όμορφες και γυαλιστερές εικόνες θα τα ενθουσιάσουν.

Έτσι, μαθαίνουν με απλό και ευχάριστο τρόπο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χιόνι, τον άγγελο και την κάλτσα των Χριστουγέννων, ενώ στο τέλος κάθε βιβλίου τα περιμένει ένα υπέροχο γυαλιστερό στολιδάκι για το δέντρο τους! Μη διστάσετε να τα χαρίσετε ακόμα και στο μόλις δύο χρονών πιτσιρίκι σας!

 

Ο Τρι το τριγωνάκι - Εκδόσεις τετράγωνο 

Ο Τρι είναι ένα μικρό τριγωνάκι που ήθελε πολύ να πει τα κάλαντα, αλλά κανείς δεν το είχε αγοράσει… Τότε, βγήκε έξω στους χιονισμένους δρόμους ελπίζοντας να πει το τραγούδι της Αγάπης, παρόλο που μόλις είχαν περάσει οι γιορτές, αφού όπως του είπε και ο Άγγελος το μήνυμα της Αγάπης είναι παντοτινό!

Μία πολύ όμορφη, τρυφερή και ευχάριστη ιστοριούλα που μιλάει για την αγάπη και την ελπίδα μέσα από τον ήχο του μικρού Τρι. Ιστοριούλα στην οποία συναντάμε ακόμη και τον Άγιο Βασίλη, έναν Άγγελο και το γνωστό κοριτσάκι με τα σπίρτα! Κατάλληλο ακόμη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας (που θα τους το διαβάζετε εσείς!), με ζωντανές εικόνες και σελίδες με δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

 

Εικόνες για τα Χριστούγεννα - Modern Times

Θέλετε το πιτσιρίκι σας να γνωρίσει τα πάντα για τα Χριστούγεννα με διασκεδαστικό τρόπο και μέσα από όμορφες εικόνες και απλές διηγήσεις; Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο βιβλίο! Ο μικρός αναγνώστης θα βρει χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όπως η γέννηση του Χριστού, τραγούδια, ήθη και έθιμα από όλες τις χώρες, καθώς και πολλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, συνταγές και παιχνίδια!

Ποιός φέρνει τα δώρα, ο Άγιος Βασίλης, ο Άγιος Νικόλαος ή μήπως ο μικρός Χριστός; Τι περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Σουηδία; Πώς περνάνε την παραμονή των Χριστουγέννων στη Γερμανία, τη Δανία, τη Γαλλία ή τη Φιλανδία; Το πιτσιρίκι σας θα τα μάθει όλα διασκεδάζοντας!

 

 

Η εγγονή του Άι-Βασίλη - Εκδόσεις Καστανιώτη

Ναι, ο Αϊ-Βασίλης έχει μια εγγονή που είναι σαν όλα τα παιδιά, θέλει να ακούει ιστορίες από τον παππού της και να παίζει μαζί του. Αυτός ο παππούς, όμως, έχει πάρα πολλή δουλειά, γιατί μαζί με τα ξωτικά ετοιμάζουν τα δώρα των παιδιών!

Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη μας γράφει ένα γράμμα και με πάρα πολύ χαριτωμένο τρόπο και παιδική απλότητα περιγράφει πώς νιώθει που έχει έναν τόσο διάσημο και πολυάσχολο παππού! Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού, αλλά και στους γονείς τους, που σίγουρα θα το απολαύσουν!

Περιέχεται επίσης CD με αφήγηση από τη συγγραφέα.

 

 

Η φάτνη της καρδιάς μας - Ακρίτας 

Ο πιο διασκεδαστικός και όμορφος τρόπος να γνωρίσει ένα μικρό παιδί τη φάτνη και τη Γέννηση του Χριστού είναι η ζωγραφική και η χαρτοκοπτική! Στο βιβλίο αυτό με δραστηριότητες, τα παιδιά διαβάζουν, μαθαίνουν, αλλά και συμμετέχουν ενεργά σε κάθε σελίδα!

Βήμα-βήμα, τα παιδιά διαβάζουν και στη συνέχεια ζωγραφίζουν τη δική τους πινελιά για καθένα στοιχείο της φάτνης, όπως το σπήλαιο, το μικρό Χριστό, την Παναγία και τον Ιωσήφ, αλλά και τους αγγέλους, τους ποιμένες, τους μάγους και όλα όσα συνθέτουν την εικόνα της φάτνης. Επίσης κόβουν και φτιάχνουν το δικό τους σπήλαιο-φάτνη. Ιδανικό για παιδιά 5-9 ετών.

 

 

Η ζωή του Άη-Βασίλη σαν παραμύθι - Άγκυρα

Όλα τα παιδιά αγαπούν τον χοντρούλη Άγιο Βασίλη με τα κόκκινα και το σάκο με τα δώρα, αλλά ποιός είναι ο πραγματικός Μέγας Βασίλειος που γιορτάζουμε την 1ηΙανουαρίου και στις 30 Ιανουαρίου με τους Τρεις Ιεράρχες;

Σε αυτό το βιβλίο με την όμορφη εικονογράφηση με βυζαντινές επιρροές, τα παιδιά, ακόμη και της πρώτης δημοτικού, θα διαβάσουν ευχάριστα για τη ζωή του Αγίου και θα μάθουν τι λέει η παράδοση για τη Βασιλόπιτα.

 

 

Το παιδί που πήρε μαζί του το Χριστούλη - Μεταίχμιο

Μία πολύ τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία από τη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, που θα κάνει να χαμογελάσουν μικροί και μεγάλοι. Η Μαρία, ένα «πρωτάκι» πήρε στο σπίτι της τον Χριστούλη από τη φάτνη που υπήρχε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου, για να τον προστατέψει όταν εκείνος έμεινε χωρίς γονείς…

Ένα βιβλίο γεμάτο από την απλότητα και την αγνότητα της παιδικής ψυχής, που άλλωστε είναι και το κυριότερο νόημα των Χριστουγέννων. Και μια ιστοριούλα, που θα μπορούσε να είχε συμβεί σε κάθε σχολείο όπου υπάρχουν πιτσιρίκια με αθωότητα και φαντασία!

 

Καλό διάβασμα και καλές γιορτές!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Δεκεμβρίου 2010