Αρχική σελίδα Παλαιότερα Χριστούγεννα και... Επιστήμη στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Χριστούγεννα και... Επιστήμη στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Αναρωτιέστε πώς συνδέεται η επιστήμη με τα Χριστούγεννα; Κι όμως, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα μας το αποδείξει, μέσα από πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα!

Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου αλλά και από τις 2 έως τις 9 Ιανουαρίου η Έκθεση προσφέρει γιορτινές δραστηριότητες!! Επιστημονικά πειράματα, ατμοσφαιρικές αφηγήσεις και χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, στο κλίμα των Χριστουγέννων!

 

Συγκεκριμένα, η σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων με τίτλο: «Η Επιστήμη… τα Χριστούγεννα» περιλαμβάνει:

Πειράματα

 Ώρα: 13.30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

 Επίδειξη πειραμάτων γεμάτη χιόνι, πάγο και μουσική! Θερμός πάγος σε γλυπτά, τεχνητό χιόνι, ξηρός πάγος, ομίχλη, υγρό που χορεύει και γιορτινές μελωδίες!

Παραμύθια… που συνέβησαν στ’ αλήθεια!

Ώρα: 16:30 έως 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 7 ετών και ενήλικες)

Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τη ζωή και τις περιπέτειες των τριών σπουδαιότερων αστρονόμων όλων των εποχών, Κοπέρνικο, Μπράχε και Κέπλερ. Μετά το τέλος της αφήγησης θα ακολουθήσουν σχετικές κατασκευές και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους!

 

Σημείωση: Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Χώρος: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο 175 64, τηλ. 210 9469681

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 23 Δεκεμβρίου 2010