Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει...» από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης

«Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει...» από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης

Η παράσταση «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει...»  είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο από το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, με πρωταγωνιστή τον Τριγωνοψαρούλη, γνωστό ήρωα παιδικής λογοτεχνίας. Το έργο ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θέατρου Θεσσαλονίκης. Μέσα από την τεχνική του «μαύρου θεάτρου» δημιουργείται ένας μαγικός βυθός που συναρπάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό ψάρι που όλοι αγαπούν, έδειξε στα παιδιά την αποδοχή του «άλλου» και το σεβασμό στο διαφορετικό μέσα από τα έξι βιβλία του. Έρχεται τώρα για πρώτη φορά  και στο θέατρο για να σχολιάσει τις «αξίες» σε αντιδιαστολή με την αξία της αληθινής ζωής, αναδεικνύοντας ως μεγαλύτερη αρετή την «ενσυναίσθηση», δηλαδή το να μπορεί ο ένας να μπαίνει στη θέση του άλλου και να τον κατανοεί.

Δέκα τραγούδια που συμπυκνώνουν τα νοήματα του έργου γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση στην οποία τα παιδιά θα είναι οι συνεργάτες του Τριγωνοψαρούλη, ο οποίος επιστρέφει για να σώσει το βυθό.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά – κοστούμια Svila Velichkova και χορογραφίες Κατερίνας Αντωνιάδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Νικολαίδης, Λουκία Ορφανίδου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Ισσόπουλος.

 

Χώρος:

Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Ημέρα & ώρα:

κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Εισιτήριο

12 ευρώ

Πληροφορίες:

Προπώληση εισιτηρίων, πληροφορίες και κρατήσεις για παραστάσεις με σχολεία τις καθημερινές στα τηλέφωνα: 6977 445161και 2310 222299
Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α. και μειωμένα για πολυτέκνους
www.neotheatro.gr