Αρχική σελίδα Παλαιότερα Εργαστήρια ενηλίκων στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Εργαστήρια ενηλίκων στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» έχει 12 χρόνια πορείας στην τέχνη του κουκλοθεάτρου και στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Μεταξουργείου στο κέντρο της Αθήνας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά, λέσχη αφήγησης και άλλες δραστηριότητες σχετικά με την τέχνη της κούκλας.

Παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για τους νέους κύκλους εργαστηρίων ενηλίκων που αφορούν Θεατρικό παιχνίδι, Πάνινη κούκλα και Εργαστήριο μαριονέττας.

 

Θεατρικό Παιχνίδι
Δραματοποίηση - Δραματουργία

Ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εξοικείωση με τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του θεατρικού παιχνιδιού, της δραματοποίησης, του εκπαιδευτικού δράματος, της εμψύχωσης, της θεατρικής αγωγής κ.α. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, εμψυχωτές και σε όσους θέλουν να διευρύνουν την προσωπική τους ανάπτυξη. Θα δωθεί έμφαση σε διαχείρηση συγκρούσεων και επίλυση συμπεριφορών στην τάξη, στην διαθεματικότητα του Νέου Σχολείου στο Δημοτικό, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με δραστηριότητες και την οργάνωση σχολικών γιορτών. 
 
Διδασκαλία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατροπαιδαγωγός - ηθοποιός
Διάρκεια: 21 ώρες
Ώρες: Σάββατο 11 π.μ - 2 μ.μ
Έναρξη: Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και για τα επόμενα 6 Σάββατα
 
Οι εκπαιδευτικοί που είναι μέλη του Συλλόγου Θεατρολόγων, του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι θεατρολόγοι/ηθοποιοί που έχουν προσληφθεί φέτος στο Νέο Σχολείο θα έχουν έκπτωση 20% επί των διδάκτρων.
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.


Πάνινη κούκλα
 
Στο εργαστήριο αυτό διδάσκονται διάφορα είδη πάνινης κούκλας, όπως δαχτυλόκουκλα, γαντόκουκλα, πάνινα ζωάκια, κούκλα με συρμάτινο σκελετό κ.α. Επίσης τρόπος χειρισμού.

Διδασκαλία: Εύα Χειλαδάκη, κουκλοποιός
Διάρκεια: 20 ώρες
Τετάρτη 5 μ.μ - 7 μ.μ
Έναρξη: Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011
 

Εργαστήρι Μαριονέτας
Κατασκευή - Βασικές Αρχές Κίνησης

Η μαριονέτα ξέρει ακριβώς πού να πάει και τι να κάνει με τα νήματα, οδηγεί τις κινήσεις των δακτύλων μας και μας παρασύρει στον κόσμο της ουσιώδους ύπαρξης της...
Διδάσκονται:
•    Τεχνική γλυπτικής προσώπου και άκρων με ξυλοπολτό
•    Κατασκευή σώματος με ξύλο και συναρμολόγηση μαριονέτας
•    Κατασκευή χειριστηρίου
•    Βασικές αρχές και μελέτη της κίνησης της μαριονέτας

Διδασκαλία: Μαιρηβή Γεωργιάδου, κουκλοπαίκτρια
Διάρκεια: 30 ώρες
Σάββατο 11 π.μ – 2 μ.μ  
Έναρξη: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

 

   «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52.22.181, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.mairivi.gr

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2011