Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Τρενάκι από ρολά

Τρενάκι από ρολά

Ελάτε να φτιάξουμε ένα τρενάκι, μια ταξιδιάρικη κατασκευή με υλικά που μπορείτε να βρείτε πάρα πολύ εύκολα. 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

 

Υλικά

• Ρολά από χαρτί υγείας
• Χαρτόνια (μπλε, κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
• Καπάκια από μπουκάλια αναψυκτικό
• Ψαλίδι
• Κόλλα
• Σπάγκος
• Πατρόν (κάντε κλικ εδώ για εκτύπωση)
 

1. Τα ρολά είναι το βαγόνι και η ατμομηχανή σας! Πάρτε το ρολό που θα κάνετε  ατμομηχανή και κόψτε το λοξά, όπως στη φωτογραφία.

2. Τυλίξτε τα ρολά με μπλε χαρτόνι. Φτιάξτε ένα οβάλ για το μπροστινό μέρος της ατμομηχανής και έναν για το πίσω μέρος του βαγονιού. Για να κολλήσουν εύκολα, φτιάξτε τους αυτάκια και κολλήστε τα στο εσωτερικό του ρολού (τα αυτάκια γίνονται όπως στο φουγάρο στην επόμενη φωτογραφία). Για την ατμομηχανή φτιάξτε την καμπίνα, χρησιμοποιώντας το πατρόν. Φτιάξτε, επίσης, το φουγάρο από μαύρο χαρτόνι. Το φουγάρο θα είναι ένας κύλινδρος, στον οποίο θα κόψετε στο κάτω μέρος του αυτάκια για να το κολλήσετε στο κύριο σώμα της ατμομηχανής, όπως στη φωτογραφία. Κόψτε από κίτρινο χαρτόνι παράθυρα για το βαγόνι και την ατμομηχανή.

3. Κολλήστε τα καπάκια στα βαγόνια για ρόδες. Εάν δεν έχετε καπάκια, κολλήστε κύκλους από χαρτόνι.

4. Κολλήστε κύκλους από πράσινο χαρτόνι πάνω στα καπάκια. Από κόκκινο χαρτόνι μπορείτε να κολλήσετε διακοσμητικά στα παράθυρα και το φουγάρο, όπως στη φωτογραφία.

5. Ανοίξτε με αιχμηρό εργαλείο τρύπες στα βαγόνια και περάστε ένα σπάγκο για να ενώσετε τα βαγόνια. 

6. Αν θέλετε, προσθέστε στο μπροστινό μέρος της ατμομηχανής τον προφυλακτήρα, όπως στη φωτογραφία. Το τρενάκι σας είναι έτοιμο!


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικά χρώματα στα χαρτόνια, όπως σας αρέσει και επίσης να φτιάξετε περισσότερα βαγόνια χρησιμοποιώντας περισσότερα ρολά.

 

 


Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2010