Αρχική σελίδα Παλαιότερα Το mamakid στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου - ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Το mamakid στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου - ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Το mamakid συμμετείχε για πρώτη φορά στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου μαζί με το Θέατρο Νέων στις 28-31 Ιανουαρίου! Η παρουσία του mamakid ήταν οπωσδήποτε μια πολύ ευχάριστη, παιχνιδιάρικη νότα σε αυτόν το σημαντικό θεσμό της γιορτής του παιδικού βιβλίου!

Οι συνεργάτες και οι εμψυχωτές του mamakid ήταν εκεί με πολύ κέφι για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!

Περάσαμε υπέροχα, μαζί με τα πιτσιρίκια και τους γονείς τους! Γνωριστήκαμε με πολλούς από εσάς, συζητήσαμε, επικοινωνήσαμε. Χαρήκαμε με τα χαμογελαστά προσωπάκια των μωρών και των παιδιών, σε έναν φιλόξενο, ζεστό χώρο, με τη μυρωδιά των βιβλίων!

Τα φιλόξενα παιδικά τραπεζάκια με τις πλαστελίνες και τους μαρκαδόρους ήταν πραγματικά ένας πόλος έλξης για τα πιτσιρίκια κάθε ηλικίας, που δεν ήθελαν να σταματήσουν το παιχνίδι!

Τις ώρες των οργανωμένων δραστηριοτήτων μας για κατασκευές, επικρατούσε το αδιαχώρητο, αλλά όλοι οι μικροί δημιουργοί έφευγαν ευχαριστημένοι και περήφανοι με τα υπέροχα έργα τους στα χέρια!

Οι γονείς μπορούσαν επίσης να περιηγηθούν στο www.mamakid.gr στους υπολογιστές μας online για να διαβάσουν τα άρθρα, αλλά και για να δηλώσουν συμμετοχή για τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!

Η εκδήλωσή μας, που βασίστηκε στην ιδέα του παραμυθιού της παράστασης «Το Ασχημόπαπο» που παίζεται από το Θέατρο Νέων, ήταν μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, νότες από την παράσταση σε προβολή, υπέροχη μουσική, δραματοποίηση με τη συμμετοχή των παιδιών και μια βιωματική προσέγγιση στη μοναξιά, τη διαφορετικότητα και την αξία του κάθε προσώπου.

Στο περίπτερό μας το Θέατρο Νέων ενημέρωνε τους επισκέπτες για την παιδική παράσταση «Το Ασχημόπαπο» που παίζεται για το κοινό, τις παραστάσεις για σχολεία, καθώς και για τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Θεάτρου Νέων.

Επίσης, συνεργάτες του mamakid, φορείς, οργανισμοί, αρθρογράφοι κτλ., είχαν τη θέση τους στο περίπτερο με το ενημερωτικό τους υλικό διαθέσιμο στους επισκέπτες της έκθεσης!

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

Το θαυμάσιο αυτό 4ήμερο που ήταν γεμάτο όμορφες στιγμές, δημιουργικότητα, εκδηλώσεις και πολλά πολλά βιβλία ήταν για εμάς, και ελπίζουμε και για εσάς, μια υπέροχη εμπειρία που τελείωσε, αλλά ελπίζουμε σύντομα σε άλλες παρόμοιες ευκαιρίες!

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο Άλμπουμ μας στο facebook

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2011