Αρχική σελίδα Οικογένεια Σχέσεις

Σχέσεις

Η τέλεια μαμά… εξαντλήθηκε!

Οι μαμάδες της εποχής μας ξέρουν απ’ έξω τα αναπτυξιακά ορόσημα, γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις της παιδικής ψυχολογίας και έχουν ενημερωθεί για τα πιο εξεζητημένα παιδικά εργαστήρια που μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους. Γιατί είναι, όμως, στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης; 

Περισσότερα...

Όταν δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση των δύο γονιών στα ζητήματα πειθαρχίας

Τι συμβαίνει όταν προσπαθείτε να συνετίσετε το παιδί σας ή να εφαρμόσετε ορισμένους τρόπους για να συγκρατήσετε ή να διορθώσετε την κακή του συμπεριφορά; Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτεί ψυχραιμία και δύναμη. Όμως, πόσο περιπλέκονται τα πράγματα, όταν ο άλλος γονιός δείχνει να μη συμμερίζεται τον δικό σας τρόπο διαπαιδαγώγησης και εφαρμόζει έναν πολύ διαφορετικό, που έρχεται σε σύγκρουση με όσα προσπαθείτε να πετύχετε;

Περισσότερα...

6 προβλήματα και 6 παρηγορητικοί λόγοι για μαμάδες!

Αποτελούν κοινά παράπονα ανάμεσα σε πάρα πολλές μαμάδες, οι οποίες φτάνουν συχνά σε αγανάκτηση. Συμπεριφορές των υπερδραστήριων πιτσιρικιών, που κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς χωρίς επίγνωση για τις ανάγκες ξεκούρασης των κουρασμένων μαμάδων και μπαμπάδων ή για τα κοινωνικά στερεότυπα! Ας τα προσεγγίσουμε με χιούμορ και ας έχουμε υπόψη ότι τέτοιες καταστάσεις μπορούν να λυθούν, εάν βάλουμε κάποια όρια, για να… επιβιώσουμε!

Περισσότερα...

Ποιός θα προσέχει το μωρό;

Σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες είναι εργαζόμενες και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, που η αγορά εργασίας δεν είναι φιλική στην εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και τον θηλασμό, γιατί θεωρείται πως κάνουν τη γυναίκα λιγότερο παραγωγική. Οι περισσότερες νέες μητέρες, λοιπόν, θα κληθούν να αφήσουν κάποια στιγμή το 2-3 μηνών βρέφος τους για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εάν είστε κι εσείς μια μαμά που θα γυρίσει στη δουλειά της, αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι το ποιός θα φροντίζει το μωράκι σας όσο εσείς εργάζεστε.

Περισσότερα...

Τα οφέλη μαθησιακών ομάδων για γονείς μαζί με τα παιδιά τους

Οι ομάδες νηπίων μαζί με τους γονείς τους είναι ήδη πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό και αφορούν όλους τους τομείς, όπως γυμναστική, κολύμβηση, ζωγραφική, μουσική, δημιουργικό παιχνίδι κ.α. Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα δειλά τους βήματα, κυρίως στον τομέα της μουσικής και της άθλησης. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...