Αρχική σελίδα Οικογένεια Σχέσεις

Σχέσεις

Προγράμματα μουσικοκινητικής για βρέφη με τους γονείς τους

Πόσες φορές δεν έχετε σιγοτραγουδήσει ένα γλυκό νανούρισμα στο αυτάκι του μωρού σας,μια πραγματικά πολύ αγαπημένη στιγμή για γονείς και παιδιά. Και όλοι οι γονείς συνηθίζουν να βάζουν μουσικά κουτάκια στο δωμάτιο του παιδιού τους και σε μεγαλύτερη ηλικία κάνουν συλλογές τραγουδιών και φροντίζουν να έχουν τα παιδιά τους τόσα άλλα μουσικά ερεθίσματα.

Περισσότερα...

Η δύναμη της επιβράβευσης

Τα παιδιά σε κάθε ηλικία επιζητούν, είτε μας το δείχνουν είτε όχι, την αποδοχή και την επιδοκιμασία των άλλων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτά η γνώμη που έχουν για εκείνα οι γονείς και αργότερα οι δάσκαλοι και οι φίλοι τους. Ο έπαινος και η επιβράβευση είναι εξαιρετικά ευχάριστες εμπειρίες που προσφέρουν στο παιδί δυνατά συναισθήματα σιγουριάς, χαράς, ικανοποίησης, ευχαρίστησης και υγιούς υπερηφάνειας.

Περισσότερα...

Διαζύγιο γονιών - πώς θα είναι ομαλό για τα παιδιά;

Το διαζύγιο είναι πλέον μια πραγματικότητα για πολλές οικογένειες. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μεταβατική της φάση, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν υπάρχουν παιδιά. Εύλογο είναι, λοιπόν, οι γονείς να έχουν αρκετές απορίες και αγωνίες σχετικά με πώς θα χειριστούν την κατάσταση και τι θα πρέπει να πουν στα παιδιά τους.

Στο άρθρο αυτό, διαβάστε πώς βλέπουν τα παιδιά με τα δικά τους μάτια το διαζύγιο και συμβουλές από τον επιστημονικό συνεργάτη μας σχετικά με το πώς μπορείτε να εξομαλύνετε όσο είναι δυνατόν τις διάφορες καταστάσεις.

Περισσότερα...

Τα παιδιά και το χρήμα σήμερα

Οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο και το χρήμα είναι όχι πια μέσο, αλλά και αγαθό. Τα παιδιά μας τι σχέση θα πρέπει να έχουν με το χρήμα, ώστε να το διαχειρίζονται σωστά στον μικρόκοσμό τους τώρα, αλλά και σε όλη τη ζωή τους αργότερα; Πώς μπορείτε να τους το διδάξετε αυτό;

Περισσότερα...

Πώς η σχέση ανάμεσα στους γονείς επηρεάζει τα παιδιά

Ορισμένες φορές, οι γονείς επικεντρώνονται πολύ στη σχέση με τα παιδιά τους, κάτι που φυσικά είναι σημαντικό, συχνά όμως παραμερίζουν τη μεταξύ τους σχέση ή θεωρούν ότι αποτελεί ένα διαφορετικό και ανεξάρτητο κομμάτι.

Η οικογένεια, όμως, είναι ένα δυναμικό σύστημα και, όσο κι αν στην εποχή μας το ζούμε έτσι, αυτό το σύστημα δεν έχει ως κέντρο το παιδί, αλλά τη σχέση των συντρόφων μεταξύ τους. Μέσα από αυτή τη σχέση προέκυψαν τα παιδιά και μέσα σε αυτή αναπτύσσονται.

Η σχέση του ενός γονιού με τον άλλο και το πώς αυτή εκφράζεται καθημερινά μέσα από συμπεριφορές, έχει επίδραση σε όλο το σύστημα της οικογένειας και φυσικά στην προσωπικότητα και την πορεία των παιδιών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...