Αρχική σελίδα Οικογένεια Ταξίδι & Διακοπές

Ταξίδια & Διακοπές

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Ποιό αντηλιακό να επιλέξω για το παιδί μου;

Η χρήση των αντηλιακών (φωτοπροστατευτικών) προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κατά την επίσκεψή του ο καταναλωτής σε φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών, έρχεται αντιμέτωπος με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοεί, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στη σωστή επιλογή του αντηλιακού. Φυσικά φίλτρα, χημικά φίλτρα, UVA, UVB, ευρέως φάσματος, SPF 25, 30, 45, γαλάκτωμα, κρέμα, λάδι, χαμηλή, μέτρια, υψηλή, …πολύ υψηλή προστασία, είναι μερικοί από αυτούς τους όρους και τα νούμερα.

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδιά από τα τσιμπήματα εντόμων

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που οι πληθυσμοί εντόμων, όπως κουνούπια, σφήκες ή μέλισσες πολλαπλασιάζεται και επίσης είμαστε όλοι πιο εκτεθειμένοι φορώντας λιγότερα ρούχα. Πώς μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα εντόμων;

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υγεία και το ιατρικό ιστορικό του παιδιού σας

Από απλές περιστάσεις που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα μέχρι και επείγουσες καταστάσεις που δυστυχώς μπορεί να αντιμετωπίσετε, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε βασικά στοιχεία για την υγεία του παιδιού ή του μωρού σας και να μπορείτε να απαντήσετε απ’ έξω και άμεσα σε ορισμένες ερωτήσεις του ιατρικού προσωπικού. 

Περισσότερα...

Αντηλιακά προϊόντα - μύθοι και αλήθειες

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα αντηλιακά προϊόντα; Πώς μας προστατεύουν, πόσο τα χρειαζόμαστε και πώς πρέπει να τα επιλέξουμε; 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...