Αρχική σελίδα Οικογένεια Σπίτι

Σπίτι

Ασφάλεια στο τραπέζι σας

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την υγεία όλης της οικογένειας είναι η ασφάλεια στο φαγητό που καταναλώνεται, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση, φρέσκο και χωρίς μικρόβια που μπορεί να απειλήσουν την υγεία. Διαβάστε τι πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την προετοιμασία του φαγητού, για να σερβίρετε μόνο νόστιμο και καθαρό φαγητό!

Περισσότερα...

Το Βρεφικό Δωμάτιο

Οι περισσότεροι γονείς ετοιμάζουν με ιδιαίτερα τρυφερά συναισθήματα το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μωρό τους, λίγους μήνες πριν αυτό γεννηθεί. Θέλουν να είναι όλα τέλεια και ο μικρός πρίγκιπας ή η μικρή πριγκίπισσα να νιώθει όμορφα στο βασίλειό της. Εάν, όμως, πρόκειται για το πρώτο σας μωράκι, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα, που θα σας οδηγήσουν να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες του μωρού και τις δικές σας, όσον αφορά τη φροντίδα του, και να μην επεκταθείτε σε δαπανηρές αγορές για αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα.

Περισσότερα...

Με τα παιδιά… στην κουζίνα!

Έχετε σκεφτεί ότι η κουζίνα, ο χώρος που συχνά για τις μαμάδες είναι βαρετός και γεμάτος κουραστικές δουλειές, στα μάτια των παιδιών είναι ένας κόσμος γεμάτος παράξενα αντικείμενα, υλικά, βαζάκια, κουτάκια και πολύπλοκες συσκευές, δηλαδή ό,τι πρέπει για εξερεύνηση! Περάστε, λοιπόν, διασκεδαστικές στιγμές στην κουζίνα του σπιτιού σας, ενώ θα εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να μάθετε χρήσιμα πράγματα στο παιδί σας.

 

Περισσότερα...

Το δωμάτιο του παιδιού - το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματά του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει,   μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

 

Περισσότερα...

Τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο;

Να αφήσω το παιδί μου να έχει τηλεόραση στο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο ή όχι; Ίσως είναι ένα ερώτημα που σας έχει απασχολήσει και πιθανότατα να έχετε δεχτεί πιέσεις και από το παιδί σας για να του επιτρέψετε να έχει στο δωμάτιό του μια τηλεόραση. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε, σκεφτείτε καλά και λάβετε υπόψη και τις επιστημονικές έρευνες που αναφέρουν ότι τα παιδιά που έχουν στο δωμάτιό τους τηλεόραση είναι πιο πιθανό να απομακρύνονται από υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η φυσική άσκηση, η σωστή διατροφή και ο επαρκής ύπνος.

Περισσότερα...