Αρχική σελίδα Ψυχολογία

Ψυχολογία

6 προβλήματα και 6 παρηγορητικοί λόγοι για μαμάδες!

Αποτελούν κοινά παράπονα ανάμεσα σε πάρα πολλές μαμάδες, οι οποίες φτάνουν συχνά σε αγανάκτηση. Συμπεριφορές των υπερδραστήριων πιτσιρικιών, που κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς χωρίς επίγνωση για τις ανάγκες ξεκούρασης των κουρασμένων μαμάδων και μπαμπάδων ή για τα κοινωνικά στερεότυπα! Ας τα προσεγγίσουμε με χιούμορ και ας έχουμε υπόψη ότι τέτοιες καταστάσεις μπορούν να λυθούν, εάν βάλουμε κάποια όρια, για να… επιβιώσουμε!

Περισσότερα...

Ποιός θα προσέχει το μωρό;

Σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες είναι εργαζόμενες και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, που η αγορά εργασίας δεν είναι φιλική στην εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και τον θηλασμό, γιατί θεωρείται πως κάνουν τη γυναίκα λιγότερο παραγωγική. Οι περισσότερες νέες μητέρες, λοιπόν, θα κληθούν να αφήσουν κάποια στιγμή το 2-3 μηνών βρέφος τους για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εάν είστε κι εσείς μια μαμά που θα γυρίσει στη δουλειά της, αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι το ποιός θα φροντίζει το μωράκι σας όσο εσείς εργάζεστε.

Περισσότερα...

Διαζύγιο γονιών - πώς θα είναι ομαλό για τα παιδιά;

Το διαζύγιο είναι πλέον μια πραγματικότητα για πολλές οικογένειες. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική κατάσταση, ιδιαίτερα στη μεταβατική της φάση, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν υπάρχουν παιδιά. Εύλογο είναι, λοιπόν, οι γονείς να έχουν αρκετές απορίες και αγωνίες σχετικά με πώς θα χειριστούν την κατάσταση και τι θα πρέπει να πουν στα παιδιά τους.

Στο άρθρο αυτό, διαβάστε πώς βλέπουν τα παιδιά με τα δικά τους μάτια το διαζύγιο και συμβουλές από τον επιστημονικό συνεργάτη μας σχετικά με το πώς μπορείτε να εξομαλύνετε όσο είναι δυνατόν τις διάφορες καταστάσεις.

Περισσότερα...

Μονογονεϊκή οικογένεια - μια μεγάλη πρόκληση για τον γονιό

Η μονογονεϊκή οικογένεια, ανεξάρτητα εάν λειτουργούσε προηγουμένως σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο που θέλει και τους δύο γονείς ή εάν από την αρχή δηλαδή από τη γέννηση του παιδιού ήταν μονογονεϊκή, δεν παύει να λειτουργεί κάτω από ιδιαίτερες  συνθήκες και να προκύπτουν απαιτητικές καταστάσεις.

Τι δυσκολεύει την καθημερινότητα μιας τέτοιας οικογένειας και πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ο γονιός, ειδικά όταν καλείται να αναλάβει το ρόλο και της μητέρας και του πατέρα;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...