Αρχική σελίδα Για τη μαμά Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Εγώ, η εγκυμοσύνη και… ο γυναικολόγος μου

Είτε ήσασταν συνεπής και τακτική στα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας, είτε περνούσατε σπάνια την πόρτα του ιατρείου του, τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση σας μαζί του. Ο γυναικολόγος θα είναι συνοδοιπόρος στην πορεία αυτή των εννέα μηνών, και ο πιο κοντινός άνθρωπος σε εσάς και τον σύντροφό σας για το ξεχωριστό αυτό γεγονός της ζωής σας. Είναι ο γιατρός που θα είναι υπεύθυνος για τη δική σας υγεία, στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και μετά, αλλά και του εμβρύου που κυοφορείτε, μέχρι τη γέννησή του.

Περισσότερα...

Μικρές και ανώδυνες αλλαγές στο σώμα σας κατά την εγκυμοσύνη

Φουσκωμένη κοιλίτσα, διογκωμένο στήθος και αύξηση βάρους. Σίγουρα γνωρίζετε αυτές τις αλλαγές που θα ζήσετε στην εγκυμοσύνη σας. Σε αυτή την ξεχωριστή περίοδο των 40 περίπου εβδομάδων της ζωής σας, θα παρατηρήσετε και άλλες, μικρές ή μεγάλες αλλαγές, οι οποίες δεν αποτελούν λόγους ανησυχίας και ίσως δεν τις αναφέρει καν ο γιατρός σας.

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι αλλαγές αυτές δεν έχουν τις περισσότερες φορές καμία σχέση με την πορεία της υγείας σας, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας που ακολουθεί το σώμα σας. Επίσης, οι περισσότερες είναι παροδικές και θα σας αποχαιρετήσουν μετά το τέλος της εγκυμοσύνης.

Περισσότερα...

Μικρά και φυσιολογικά προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη

Το ευχάριστο γεγονός ότι περιμένετε το παιδάκι σας, σας γεμίζει με χαρά και πολλά υπέροχα συναισθήματα. Ταυτόχρονα, είναι φυσικό  να αισθάνεστε ανυπομονησία, περιέργεια και αγωνία για αυτή την ιδιαίτερη περίοδο των εννέα μηνών. Ο οργανισμός σας μπαίνει σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων και μέσα στην ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα, ίσως ανησυχείτε ότι κάποια πράγματα θα σας δυσκολέψουν.

Περισσότερα...