Αρχική σελίδα Για τη μαμά Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Σημάδια που δείχνουν πιθανή εγκυμοσύνη

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αρχίζουν να παράγονται αμέσως μετά τη σύλληψη στον οργανισμό της γυναίκας και προκαλούν διάφορες αξιοπρόσεκτες (στην ίδια) αλλαγές. Ποιά είναι τα σημάδια που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε ότι ίσως να είστε έγκυος;

Περισσότερα...

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Οι ραγάδες, με την αντιαισθητική όψη ουλής, είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης που έρχεται μαζί με την εγκυμοσύνη σε πολλές γυναίκες. Αν και δεν εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες, θεωρείται ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, που καθορίζει και την ελαστικότητα του δέρματος.

Περισσότερα...

Λανθασμένες αντιλήψεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν γυρίζει πίσω το χρόνο, αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύουν οι γυναίκες. Το βιολογικό ρολόι συνεχίζει να προχωρά και η καθυστέρηση της εγκυμοσύνης με τη λογική ότι η τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορεί να αναπληρώσει τον χρόνο που περνά είναι λανθασμένη και μπορεί να οδηγήσει σε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Πιθανές επιπλοκές από προκλητό τοκετό

Ο προκλητός τοκετός, δηλαδή η διαδικασία κατά την οποία προκαλείται τεχνητά ο τοκετός, είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται για ιατρικούς λόγους, όπως στην περίπτωση που συμπληρώνονται οι 41 εβδομάδες κύησης, συχνά εφαρμόζεται και για μη ιατρικούς λόγους, όπως για λόγους προγραμματισμού. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί κίνδυνοι ώστε να καταφύγει κανείς στη μη φυσική αυτή διαδικασία χωρίς σοβαρό λόγο.

Περισσότερα...

Κλωτσάει το μωρό;

Πότε θα νιώσετε το μωράκι σας να κλωτσάει στην κοιλιά σας; Πώς θα νιώσετε τις κινήσεις του εμβρύου μέσα στη μήτρα σας; Μάθετε πότε το μωρό σας ξεκινάει την ενδομήτρια… γυμναστική του!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...