Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Το περιβάλλον επηρεάζει το ύψος του παιδιού

Ενεργό ρόλο παίζουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, και όχι μόνο τα γονίδια, και ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού στο ύψος που θα αποκτήσει ως ενήλικας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Περισσότερα...

Μαθησιακές δυσκολίες: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

Μαθησιακές δυσκολίες: Πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν; Συχνά, οι γονείς μόλις μάθουν ότι το παιδί τους έχει μαθησιακές δυσκολίες αναρωτιούνται αν φταίνε, αν έκαναν οι ίδιοι κάτι που το προκάλεσε ή αν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το προλάβουν. Αμέσως μετά, έρχονται οι ερωτήσεις σχετικά με τον κοινωνικό περίγυρο. «Τι θα πω στους γύρω; Θα κοροϊδεύουν το παιδί μου; Θα καταφέρει να σπουδάσει και να εξασφαλίσει ένα “καλό” μέλλον;».

Περισσότερα...

Μελέτη για το σχολείο και ΔΕΠΥ – πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία κατάσταση που αφορά σημαντικό μέρος του παιδικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επηρεάζει την ικανότητα των παιδιών να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν κάποιες εργασίες και αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει ιδιαίτερα τη μαθησιακή πορεία του παιδιού στο σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι τρόπου που οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του στο σχολείο και να διευκολύνεται στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Περισσότερα...

Κακές συνήθειες γονιών που κάνουν κακό στα παιδιά

Μπορεί οι κακές συνήθειες των γονιών να βλάπτουν τα παιδιά τους; Ναι, σίγουρα πάει το μυαλό σας σε μερικές, π.χ. το κάπνισμα δίπλα τους, όμως είχατε σκεφτεί ότι υπάρχουν συνήθειες που ούτε υποψιαζόμαστε ότι τα επηρεάζουν αρνητικά ή θετικά αντίστοιχα; Δείτε μερικές…

Περισσότερα...

Ήρεμα παιχνίδια για… άρρωστα παιδιά!

Ένα παιδί έχει στο μυαλό του πάντα το παιχνίδι, ακόμη κι όταν είναι άρρωστο. Μάλιστα, συχνά η όρεξή του για παιχνίδι (ή η απουσία της) είναι ένας πολύ καλός δείκτης για το πόσο άρρωστο είναι ή πόσο υποφέρει από μια ίωση ή κρύωμα. Κι αν οι ενήλικες προτιμούμε να είμαστε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα βλέποντας τηλεόραση όταν είμαστε άρρωστοι, τα παιδιά τις περισσότερες φορές εξακολουθούν να θέλουν να παίξουν! Δείτε μερικές ιδέες για ήρεμα παιχνίδια που θα απασχολήσουν και θα διασκεδάσουν ένα παιδί που πρέπει να μείνει σπίτι επειδή αρρώστησε και θα πρέπει να μην κουραστεί πολύ, ώστε να αποφύγετε γκρίνιες, νεύρα και τις πολλές ώρες στην τηλεόραση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...