Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Εξωσχολικές δραστηριότητες: τι και πώς να διαλέξετε

Αφού τα παιδιά συνηθίσουν το φθινοπωρινό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου ή του σχολείου, πολλοί γονείς αρχίζουν την αναζήτηση για επιπλέον δραστηριότητες, ώστε να προσφέρουν περισσότερα στα παιδιά τους.

Καμιά φορά, όμως, η επιλογή δεν είναι τόσο απλή και τα ερωτήματα είναι αρκετά!

 

Περισσότερα...

Πόσο αυτόνομα είναι τα σημερινά… πανέξυπνα παιδιά;

Παρατηρείται σήμερα να συναντάμε παιδιά που από την πολύ μικρή ηλικία έχουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους με ιδιαίτερο τρόπο. Πολλές φορές ακόμη και στην ηλικία των τεσσάρων είναι άριστοι χρήστες της τεχνολογίας. Μας εκπλήσσει η ικανότητά τους να ρυθμίζουν το κινητό μας τηλέφωνο όταν εμείς δεν μπορούμε. Η χρήση του υπολογιστή τους φαίνεται παιχνιδάκι ενώ εμείς αφιερώσαμε ώρες σεμιναρίων για να τον μάθουμε.

Από την άλλη όμως απορούμε πως αυτά τα ίδια παιδιά δυσκολεύονται σε καθημερινές περιστάσεις, όπως:

Περισσότερα...

Ποιός θα προσέχει το μωρό;

Σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες είναι εργαζόμενες και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, που η αγορά εργασίας δεν είναι φιλική στην εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και τον θηλασμό, γιατί θεωρείται πως κάνουν τη γυναίκα λιγότερο παραγωγική. Οι περισσότερες νέες μητέρες, λοιπόν, θα κληθούν να αφήσουν κάποια στιγμή το 2-3 μηνών βρέφος τους για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εάν είστε κι εσείς μια μαμά που θα γυρίσει στη δουλειά της, αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι το ποιός θα φροντίζει το μωράκι σας όσο εσείς εργάζεστε.

Περισσότερα...

Τι προσφέρει στα παιδιά η ενασχόληση με κάποιο άθλημα

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών σκόπιμο είναι να περιλαμβάνουν την ενασχόληση ή την εκμάθηση κάποιου αθλήματος.

Τα οφέλη είναι σημαντικά και σε πολλαπλά επίπεδα για την ανάπτυξη του παιδιού. Ας δούμε τι προσφέρει στα παιδιά η συστηματική ενασχόληση με κάποιο άθλημα:

Περισσότερα...

Πρωινό ξύπνημα - πώς να γίνει πιο εύκολο

Μία από τις δυσκολίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ως γονείς στη σχολική ζωή του παιδιού σας, είναι ότι θα πρέπει να το ξυπνάτε έγκαιρα για να ετοιμαστεί και να πάει στο σχολείο. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε τόσο απλό! 

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...