Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τα Ρουχαλάκια του Νεογέννητου

Ήρθε η στιγμή που έχετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας και θα μπορείτε να του φορέσετε όλα τα χαριτωμένα ρουχαλάκια βλέπατε ως τώρα στα καταστήματα. Ποιές, όμως, είναι οι πραγματικές ανάγκες του μωρού σας, εκτός από το ότι θέλετε πάντα να είναι όμορφο και περιποιημένο;

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Αποστείρωση

Η αποστείρωση είναι μια συνιστώμενη πρακτική για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους. Επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο, η αποστείρωση προστατεύει το βρέφος από το μικροβιακό φορτίο του νερού ή των αντικειμένων, που θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Θηλασμός

Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος και με τις επιστημονικές ανακαλύψεις που τεκμηριώνουν τη σοφία της φύσης και γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο διατροφής του παιδιού σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον ανήκει στην ενότητα «Νεογέννητο» που είναι ένας μικρός οδηγός για τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας, θα βρείτε απλές συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν το πρακτικό μέρος του θηλασμού κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού σας.

Περισσότερα...

Συμβουλές για την επιλογή παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου φέρνει συχνά πονοκέφαλο στους γονείς. Η αγωνία να προσφέρουν στο μικρό τους το καλύτερο είναι μεγάλη, ταυτόχρονα, όμως, αρχίζουν μια αναζήτηση σε έναν νέο και άγνωστο χώρο, έχοντας πάρα πολλά στο μυαλό τους.

Εμείς θα επισημάνουμε, σε συνεργασία με έμπειρη παιδαγωγό, τα βασικότερα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και όσα πρέπει να προσέξετε όταν επισκεφτείτε για να γνωρίσετε έναν υποψήφιο παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο για το παιδί σας.

Περισσότερα...