Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Παιδί… μόνο στο σπίτι

Είναι το παιδί σας έτοιμο να μείνει μόνο του στο σπίτι; Σε ποιά ηλικία μπορείτε να εμπιστευτείτε το παιδί σας να μείνει μόνο στο σπίτι για αρκετές ώρες; Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε και πόσο είναι λογικό να ανησυχείτε;

Περισσότερα...

Μυστικά για να κερδίσετε τις καθημερινές «μάχες» με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Προσπαθείτε να κάνετε το δίχρονο παιδί σας να υπακούσει μέσα στο σούπερ-μάρκετ και όσο είστε φορτωμένη με τσάντες, έχετε διπλοπαρκάρει και σας κοιτάζουν όλοι, ενώ εκείνο κάνει αδιάφορο τα δικά του; Δοκιμάζετε όλες τις μεθόδους, υποσχέσεις, φωνές, απειλές, παρακάλια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Το τρίχρονο μικρό σας αγνοεί τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παιδική χαρά, στην επίσκεψη ή στο σπίτι όταν έχετε καλεσμένους και νιώθετε αδύνατη την πειθαρχία του; Κι όμως, υπάρχουν μικρά μυστικά για να αρχίσετε να «κερδίζετε» το δύσκολο αυτό παιχνίδι με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Δέκα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν αυτισμό

Αν και δεν γίνεται διάγνωση για αυτισμό κάτω από την ηλικία των τριών ετών, μερικά παιδιά ήδη δείχνουν κάποια σημάδια καθυστέρησης στην ανάπτυξή τους ακόμη και πριν κλείσουν το πρώτο έτος. Χωρίς να σημαίνει πως όσα παιδιά εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη θα αναπτύξουν μια διαταραχή του φάσματος αυτισμού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά την πορεία της διαταραχής και αναφέρουν τι μπορούν να προσέξουν οι γονείς.

Περισσότερα...

Σημάδια ότι το μωρό δεν αναπτύσσεται σωστά

Πότε οι γονείς πρέπει να ανησυχήσουν σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών τους; Ποιά είναι τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...