Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Πότε τρώει μόνο του το μωρό;

Οι πρώτες του κρεμούλες μπαίνουν στη ζωή του μωρού σας τον 6ο μήνα και έτσι το μωρό συστήνεται για πρώτη φορά με το κουταλάκι του! Πολύ σύντομα, θα αρχίσει να μασάει τις πρώτες του μπουκίτσες από τις πρώτες στερεές τροφές, ενώ σταδιακά θα μπορεί να φάει και να πιεί μόνο του.

Περισσότερα...

Περπατούρες για τα βρέφη - είναι ασφαλής επιλογή;

Παλαιότερες δεκαετίες, μπορούσε κανείς να δει περπατούρα σχεδόν σε κάθε σπίτι που υπήρχε και ένα μωρό. Από τότε, σταδιακά οι έρευνες έδειξαν νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο χρήσιμος και ωφέλιμος μπορεί να είναι αυτός ο εξοπλισμός για τα μωρά και οι επιστήμονες άρχισαν να αποτρέπουν τους γονείς για τη χρήση της περπατούρας. Ας δούμε τους λόγους.

Περισσότερα...

Φροντίδα για τα νύχια του μωρού

Η φροντίδα των νυχιών του μωρού δεν είναι πολύπλοκη υπόθεση, αν και συχνά μπορεί να αγχώσει τους γονείς ότι πρέπει να κόψουν τα τρυφερά μικροσκοπικά νυχάκια του μωρού τους. 

Περισσότερα...

Παιδότοποι - μια καλή εναλλακτική λύση για το χειμώνα

Παιδότοποι με φουσκωτά και μαλακά παιχνίδια έχουν «φυτρώσει» πλέον σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Είναι κλειστοί χώροι, κατάλληλα διαμορφωμένοι για παιχνίδι και με παροχές για τους συνοδούς γονείς.

Περισσότερα...

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας

Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και απλώς χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διασκεδαστικά!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...