Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Βρεφικό μασάζ - πώς να το κάνετε

Το μασάζ στα βρέφη μπορεί να είναι μια νέα τάση στον αναπτυγμένο κόσμο, όμως πολλοί πολιτισμοί το εξασκούσαν εδώ και αιώνες, αναγνωρίζοντας και βιώνοντας τις θετικές του επιδράσεις.

Περισσότερα...

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Οι εκφράσεις προσώπου του μωρού ξεκινούν από τη μήτρα

Τα έμβρυα αναπτύσσουν πολλές κινήσεις προσώπου, που αργότερα μετά τη γέννηση συνοδεύουν το κλάμα και το γέλιο τους. Οι ερευνητές για πρώτη φορά παρατήρησαν με λεπτομέρεια τις εκφράσεις του προσώπου εμβρύων στη μήτρα και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Δύσκολο παιδί στο φαγητό του; Φάτε όλοι μαζί!

Πολλά παιδιά είναι «δύσκολα» στο φαγητό τους και κυρίως αντιδρούν όταν τους προτείνεται να δοκιμάσουν μια νέα τροφή. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν η οικογένεια τρώει όλη μαζί, τα παιδιά γίνονται πιο θετικά και λιγότερο δύσκολα στο φαγητό.

Περισσότερα...

Οι φίλοι είναι το «κλειδί» για τη φυσική δραστηριότητα

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι ένα βασικό ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία είναι η παχυσαρκία που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να κινούνται περισσότερο, να έχουν φυσική δραστηριότητα και στην καλύτερη περίπτωση να αθλούνται συστηματικά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...