Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Η κατάθλιψη εμφανίζεται και στην προσχολική ηλικία

Η κατάθλιψη αποτελεί δυστυχώς διαταραχή διάθεσης που δεν αφορά μόνο ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Αν και για πολλές δεκαετίες οι αναπτυξιακοί ψυχολόγοι δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι ένα μικρό παιδί έχει ανεπτυγμένες τις γνωστικές ή συναισθηματικές λειτουργίες που απαιτούνται, ώστε να εμφανίσει κατάθλιψη, πλέον πολλά είναι τα ευρήματα για το αντίθετο.

Περισσότερα...

Διακοπές σε παιδική κατασκήνωση

Το πιτσιρίκι σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει τις πρώτες διακοπές του μόνο του σε μια οργανωμένη κατασκήνωση; Είναι ένα συναρπαστικό, αλλά και πρωτόγνωρο βήμα, τόσο για εσάς, όσο και για το πιτσιρίκι σας! Ας δούμε πώς μπορείτε να επιλέξετε κατασκήνωση και να προετοιμαστείτε όλοι καλύτερα.

Περισσότερα...

Η επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών

Οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν μια πολύ ευχάριστη και συναρπαστική βόλτα για πολλά παιδιά. Έχει αμφισβητηθεί, όμως, στο παρελθόν αν και κατά πόσο βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για τα είδη του ζωικού βασιλείου, ενώ έχουν κατηγορηθεί αρκετά από οικολόγους και οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Αλήθεια, θα αποκτήσει περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση το παιδί σας έπειτα από μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο;

Περισσότερα...

Η αγωνία των γονιών για την προεφηβεία και την εφηβεία

Μια αγωνία των γονιών είναι πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους της εφηβείας, όπως κάπνισμα, εξαρτήσεις από ουσίες, εξάρτηση από το διαδίκτυο, επικίνδυνες παρέες ή εξόδους, πρόωρη σεξουαλική ζωή και τόσα άλλα.

Περισσότερα...

Μητρική γλώσσα - όλα ξεκινούν από την κοιλιά της μαμάς!

H μητρική γλώσσα είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που μάθαμε να μιλάμε επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μία συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Είναι η γλώσσα που ακούγαμε να μιλάει η μητέρα μας όταν βρισκόμασταν ακόμη στη μήτρα της και αργότερα η γλώσσα στην οποία μας καλωσόριζε στον κόσμο και χρησιμοποιούσε στα πρώτα λόγια αγάπης της.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...