Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Πώς να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τον πόνο της οδοντοφυίας

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσανασχετούν τα μωράκια την περίοδο που βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια. Τόσο το μωράκι, όσο και οι γονείς του περνούν δύσκολες στιγμές. Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας που πονάει;

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά που περπατάνε και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανήκουν στην πιο ευπαθή ομάδα όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, με δεξιότητες που αλλάζουν συνεχώς και συχνά και οι ίδιοι οι γονείς μπορεί να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και την αυτονομία τους στο θαλασσινό μπάνιο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι. Για την ασφάλεια των βρεφών 0-12 μηνών, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Το παιχνίδι στη βρεφική και παιδική ηλικία

Παιδί και παιχνίδι, είναι δύο έννοιες πολύ στενά συνδεδεμένες και δεν θα διαφωνήσει κανείς σε αυτό. Πόσο νωρίς αρχίζουν, όμως, να παίζουν τα μωρά; Διαφέρει ένα παιχνίδι από ένα άλλο; Και προσφέρει κάτι το παιχνίδι, πέρα από απλή διασκέδαση;

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για βρέφη 0-12 μηνών

Παρόλο που πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βρέφος 0-12 μηνών και οι γονείς έχουν αρκετή ανησυχία για το πρώτο μπανάκι, η ηλικία αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα στην επιχείρηση «μπάνιο στη θάλασσα». Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε. (Για μωρά μεγαλύτερα του ενός έτους και για μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.)

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...