Αρχική σελίδα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Οι μπαμπάδες ωθούν τα μικρά παιδιά στην εξερεύνηση!

Ξέρατε ότι το κλειδί στην περιπέτεια και την εξερεύνηση είναι… ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς είναι αυτός που κυρίως ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους ριψοκίνδυνα βήματα στο άγνωστο και ενισχύει την περιπετειώδη συμπεριφορά τους!

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία και η σχέση με τους γονείς

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία και η ανασφάλεια στη σχέση ενός 2-χρονου παιδιού με τους γονείς του να μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, αλλά νέα μελέτη συνδέει άμεσα τους δύο παράγοντες.

Περισσότερα...

Ποιό είναι το μυστικό της ευτυχισμένης οικογένειας;

Σας έχει τύχει να βλέπετε οικογένειες που να θαυμάζετε το πόσο ευτυχισμένα και χαρούμενα δείχνουν τα μέλη της και πόσο αγαπημένα, από τους γονείς μέχρι τα παιδιά; Αναρωτιέστε ποιό είναι το μυστικό αυτής της αρμονίας; Υπάρχει άραγε τέτοιο μυστικό;

Περισσότερα...

Η προσωπικότητα του βρέφους

Παλιότερα πιστεύαμε ότι το βρέφος είναι ένα παθητικό όν αποκλεισμένο από τον κόσμο λόγω της ανικανότητάς του να αντιληφθεί, και εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις φροντίδες που του παρείχε η μητέρα. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι από τη γέννησή τους τα βρέφη έχουν ανεπτυγμένες όλες τις αισθήσεις και αντιδρούν στα ερεθίσματα που προέρχονται από το περιβάλλον τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...