Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Πόσο ύψος θα έχει το παιδί μου;

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται για την ανάπτυξη του παιδιού τους και ένα βασικό ζήτημα που τους απασχολεί είναι το πόσο ύψος θα έχει το παιδί τους. Αν και πλέον δεν υπάρχουν στερεότυπα για το ύψος και οπωσδήποτε δεν θα καθορίσει την ευτυχία ή την επιτυχία του παιδιού, ας δούμε μερικά στοιχεία.

 

Περισσότερα...

Δηλητηριάσεις στα παιδιά και οδηγίες προφύλαξης

Ένα μεγάλο μέρος των παιδικών ατυχημάτων είναι και οι δηλητηριάσεις. Τα μικρά παιδιά έχουν άγνοια κινδύνου, όρεξη για εξερεύνηση και συχνά, εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόληψη, η κατάληξη είναι δυσσάρεστη. Διαβάστε ποιές είναι οι αιτίες δηλητηριάσεων στα παιδιά και πώς μπορείτε να τα προφυλάξετε.

Περισσότερα...

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Πώς να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τον πόνο της οδοντοφυίας

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσανασχετούν τα μωράκια την περίοδο που βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια. Τόσο το μωράκι, όσο και οι γονείς του περνούν δύσκολες στιγμές. Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας που πονάει;

Περισσότερα...

Χοληστερόλη σε παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς πιθανόν δεν σκέπτονται το τι μπορεί να κάνει η υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αυτής αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχουν στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ομοίως, τα ερευνητικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι  η καρδιαγγειακή νόσος έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ελέω της δραματικής αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, όλο και περισσότερα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...