Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Θεραπεία της βρογχιολίτιδας στο νοσοκομείο

Η βρογχιολίτιδα είναι μία πολύ συχνή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού στα μωρά κάτω των 2 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία θα πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο και μάλιστα η βρογχιολίτιδα αποτελεί την πιο συχνή αιτία νοσηλείας των παιδιών στη βρεφική ηλικία.

 

Περισσότερα...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Ακόμη μία έγνοια που έχουν οι μαμάδες με την έναρξη του σχολικού έτους είναι ότι τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια, θα ταλαιπωρηθούν από τις ιώσεις που με τόση ευκολία μεταδίδονται στις σχολικές αίθουσες. Εδώ, θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε όσο γίνεται τον κίνδυνο. 

  • Δίνετε στο παιδί ένα καλό και πλήρες πρωινό (γάλα, φρούτα, φρυγανιές, ξηροί καρποί κτλ.) και ένα ελαφρύ κολατσιό.
  • Εξασφαλίστε στο διαιτολόγιό του επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C κάθε μέρα, η οποία βοηθά την άμυνα του οργανισμού. Θα τη βρείτε στα πορτοκάλια και γενικά στα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, τις σταφίδες, τις πιπεριές, το λάχανο κ.α.
  • Ντύστε το καλά, αλλά χωρίς υπερβολές, γιατί καθόλου δεν θα το ωφελήσει εάν αρχίσει να ιδρώνει.
  • Επιμείνετε να μάθει τη συνήθεια να πλένει τα χέρια του αμέσως μόλις γυρίσει από το σχολείο.
  • Βάλτε στην τσάντα του μαντηλάκια με οινόπνευμα ή τζελ και πείτε του να καθαρίζει τα χέρια του πριν φάει το κολατσιό του.
  • Εξασφαλίστε του επαρκή ύπνο, καθώς η έλλειψη ύπνου κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο στις ιώσεις.
  • Στο σπίτι αερίζετε καλά το δωμάτιό του όταν λείπει και λίγο πριν πάει για ύπνο.
  • Έχει αποδειχτεί ότι η τακτική άσκηση ενισχύει την ανοσοποίηση του οργανισμού. Θωρακίστε, λοιπόν, το παιδί σας και βάλτε στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα κάποιο άθλημα της αρεσκείας του.

 

Τέλος,  μην ξεχνάτε, ότι οι ιώσεις και τα κρυωματάκια είναι στο πρόγραμμα και βοηθούν στην ανοσοποίηση του παιδιού σας, εφόσον φυσικά δεν προκαλούνται επιπλοκές. Με λίγη υπομονή και κατάλληλη αντιμετώπιση, οι περισσότερες ιώσεις θα σας αποχαιρετούν μέσα σε λίγες μέρες.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Αυγ. 2010

Πλύσιμο χεριών – η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Τα χέρια των παιδιών, όπως και των  μεγάλων, έρχονται καθημερινά σε επαφή με διάφορα μικρόβια που υπάρχουν σε αντικείμενα που πιάνουν, σε επιφάνειες, ζώα ή άλλους ανθρώπους. Τα χέρια είναι το κύριο μέσο με το οποίο μεταφέρονται τα παθογόνα μικρόβια και οι ιοί. Όταν τα μικρόβια, μέσω των χεριών, μεταφερθούν στο στόμα, στη μύτη, τα αυτιά και τα μάτια, τότε πλέον το να προσβληθεί ο οργανισμός είναι ζήτημα ωρών.

Περισσότερα...

Κρυολόγημα ή Γρίπη;

Το παιδί εμφανίζει καταρροή στη μύτη, φτερνίζεται, βήχει ή έχει πυρετό. Πώς θα γνωρίζετε εάν πρόκειται για ένα κοινό κρυολόγημα ή εάν πρόκειται για γρίπη;

Περισσότερα...

Δεν θέλω να πάω στον παιδίατρο!

Το μικρούλι σας έχει αρχίσει να νιώθει φόβο όταν περνάτε την πόρτα του παιδιάτρου; Θυμάται το ενοχλητικό τσιμπιματάκι από το εμβόλιο πριν από ενάμιση μήνα και δεν έχει καμία διάθεση να το επαναλάβει; Πώς μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη στον παιδίατρο λιγότερο δυσάρεστη για όλους;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...