Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Πώς να επιλέξετε παιδίατρο για το μωρό σας

Με τον ερχομό του πρώτου σας μωρού, ανάμεσα σε όλες τις ετοιμασίες και τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας, θα πρέπει να επιλέξετε και τον παιδίατρο που θα παρακολουθεί το μωράκι σας. Πού πρέπει να απευθυνθείτε και ποιά είναι τα κριτήρια για να καταλήξετε σε μια λύση που θα σας αφήσει ήσυχους και ευχαριστημένους;

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία - η επιδημία του 21ου αιώνα

Είναι γνωστό πως στον δυτικό κόσμο η παχυσαρκία αποτελεί τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, που χαρακτηρίστηκε ακόμα και ως «επιδημία». Επίσης, είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου ΙΙ και ότι συνδέεται με πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Περισσότερα...

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Περίπου στην ηλικία των 3 ετών που έχει ολοκληρωθεί η οδοντοφυία, τα μικρά παιδιά θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο. Συνήθως, μέχρι αυτή την ηλικία, οι συμβουλές για την οδοντοφυία είναι αρκετό να δίνονται από τον παιδίατρο.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για βρέφη 0-12 μηνών

Παρόλο που πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βρέφος 0-12 μηνών και οι γονείς έχουν αρκετή ανησυχία για το πρώτο μπανάκι, η ηλικία αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα στην επιχείρηση «μπάνιο στη θάλασσα». Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε. (Για μωρά μεγαλύτερα του ενός έτους και για μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.)

Περισσότερα...

Τα απρόοπτα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη περίοδος γεμάτη ευχαρίστηση, ήλιο και θάλασσα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας χαλάσει την υπέροχη διάθεση, εκτός… από κάποια απρόοπτα! Δυστυχώς, τα ατυχήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν κάνουν διακοπές όπως εμείς και ίσως έρθουν να μας συναντήσουν. Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις διακοπές μας;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...