Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Το κερί στα αυτιά του παιδιού

Στη φροντίδα των αυτιών του παιδιού, τι πρέπει να κάνουμε με το κερί; Οι μπατονέτες, δηλαδή τα μπαστουνάκια με βαμβάκι στα άκρα, βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι, ωστόσο η πρακτική να απομακρύνεται το κερί που παράγεται στο αυτί δεν είναι ενδεδειγμένη.

Περισσότερα...

Αντιμετωπίστε τα εγκαύματα από τον ήλιο

Ο καλοκαιρινός καυτός ήλιος, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα σε ανύποπτο χρόνο στο δέρμα, είτε γιατί ξεχάσαμε να ανανεώσουμε έγκαιρα το αντηλιακό μας, είτε γιατί βρεθήκαμε περισσότερο χρόνο στον δυνατό ήλιο. Αποτέλεσμα, ένα κόκκινο ερεθισμένο δέρμα με έγκαυμα από τις ηλιακές ακτίνες.

Περισσότερα...

Oδηγίες για να μη χαλάσει τις διακοπές σας η ...εξωτερική ωτίτιδα!

Το κολύμπι εκτός από μία εξαιρετική άσκηση αποτελεί  και αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως ο συνδυασμός θερμότητας και υγρασίας ευνοεί τη δημιουργία εξωτερικής ωτίτιδας γνωστής και ως «αφτί του κολυμβητή».

Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Οφθαλμικός έλεγχος για μωρά και παιδιά

Τα μάτια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως κάθε κομμάτι που αφορά την υγεία των μωρών και των παιδιών. Η παρακολούθηση των ματιών και η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ξεκινά από πολύ νωρίς. Δείτε ποιοί είναι οι οφθαλμικοί έλεγχοι που πρέπει να κάνει το παιδί σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...