Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Ποιό αντηλιακό να επιλέξω για το παιδί μου;

Η χρήση των αντηλιακών (φωτοπροστατευτικών) προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κατά την επίσκεψή του ο καταναλωτής σε φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών, έρχεται αντιμέτωπος με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοεί, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στη σωστή επιλογή του αντηλιακού. Φυσικά φίλτρα, χημικά φίλτρα, UVA, UVB, ευρέως φάσματος, SPF 25, 30, 45, γαλάκτωμα, κρέμα, λάδι, χαμηλή, μέτρια, υψηλή, …πολύ υψηλή προστασία, είναι μερικοί από αυτούς τους όρους και τα νούμερα.

Περισσότερα...

Ρινορραγία - πώς να αντιμετωπίσετε μια ματωμένη μύτη

Πολύ συχνό φαινόμενο σε παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών είναι η ρινορραγία, δηλαδή η αιμορραγία από τα δύο ρουθούνια της μύτης.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει  περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά,  συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων στις Πασχαλινές Διακοπές

Οι Πασχαλινές διακοπές είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη περίοδος ανεμελιάς, αλλά για να τις περάσουμε όμορφα και χωρίς απρόοπτα, θα πρέπει να δώσουμε λίγη προσοχή στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τις γιορτινές αυτές ημέρες. Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει συμβουλές για να προλάβουμε οποιοδήποτε ατύχημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...