Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Αυτοκίνητο και ασφάλεια

Σε μια εποχή που οι αποστάσεις μεγαλώνουν και ο χρόνος μας περιορίζεται, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το πρόγραμμα των παιδιών μας, όλες σχεδόν οι μετακινήσεις γίνονται με το αυτοκίνητο. Πόσο, όμως, έχουμε κατανοήσει ότι ο μικρός μας επιβάτης ανήκει σε μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη κατηγορία και ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σοβαρά το θέμα της ασφάλειάς του στις μετακινήσεις;

Περισσότερα...

Τα απρόοπτα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη περίοδος γεμάτη ευχαρίστηση, ήλιο και θάλασσα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας χαλάσει την υπέροχη διάθεση, εκτός… από κάποια απρόοπτα! Δυστυχώς, τα ατυχήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν κάνουν διακοπές όπως εμείς και ίσως έρθουν να μας συναντήσουν. Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις διακοπές μας;

Περισσότερα...

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

3 Μύθοι για την υγιεινή των δοντιών

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της συστηματικής υγιεινής των δοντιών μας και έχουμε ακούσει πολλά για το πώς να φροντίζουμε τα δόντια μας και ποιοί είναι οι «εχθροί» τους. Οι ειδικοί, όμως, έρχονται για να ενημερώσουν και να μας επισημάνουν κάποιους μύθους σχετικά με την οδοντική υγιεινή, που αφορά τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και τους ενήλικες.

Περισσότερα...

Κινητό τηλέφωνο: Αθώο ή Ένοχο;

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα έχουν κυριολεκτικά εισβάλει στην ζωή μας.  Είναι γεγονός ότι διευκολύνουν την καθημερινότητά μας σε βαθμό που μπορούμε να πούμε ότι την έχουν αλλάξει, συχνά έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές, όμως από την έναρξη της χρήσης τους τίθενται συνεχώς ερωτηματικά για το ενδεχόμενο η χρήση και όχι απαραίτητα η κατάχρηση, να έχει βλαπτική επίδραση, ιδιαίτερα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...