Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

5 μυστικά για να βοηθήσετε τα παιδιά να τρώνε πιο σωστά!

Το ζήτημα του φαγητού παραμένει πάντοτε από τα πιο δύσκολα, σύμφωνα με τους γονείς. Και σίγουρα, θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά, αλλά πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι υπάρχουν 5 μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Περισσότερα...

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο του

Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι συντελούν ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στον φυσικό «καθαρισμό» των πεπτικών οδών. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και της όρεξης και ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και τη γλυκόζη στον οργανισμό, θέτοντας τη βάση για καλή υγεία από την παιδική ηλικία.

Περισσότερα...

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Αύξηση δηλητηριάσεων από φάρμακα στα μικρά παιδιά

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Pediatrics έδειξε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση των περιστατικών δηλητηρίασης σε μικρά παιδιά από φάρμακα. Πώς μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά και πού οφείλεται η δυσάρεστη αυτή αύξηση κρουσμάτων;

Περισσότερα...

Ο βήχας του παιδιού

Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στις αρρώστιες των παιδιών. Τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, αλλά οπωσδήποτε είναι αρκετά ενοχλητικός για ένα μικρό παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βήχας είναι ένα υγιές και σημαντικό αντανακλαστικό, που προστατεύει τις αναπνευστικές οδούς. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...