Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Περπατούρες για τα βρέφη - είναι ασφαλής επιλογή;

Παλαιότερες δεκαετίες, μπορούσε κανείς να δει περπατούρα σχεδόν σε κάθε σπίτι που υπήρχε και ένα μωρό. Από τότε, σταδιακά οι έρευνες έδειξαν νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο χρήσιμος και ωφέλιμος μπορεί να είναι αυτός ο εξοπλισμός για τα μωρά και οι επιστήμονες άρχισαν να αποτρέπουν τους γονείς για τη χρήση της περπατούρας. Ας δούμε τους λόγους.

Περισσότερα...

Πότε τρώει μόνο του το μωρό;

Οι πρώτες του κρεμούλες μπαίνουν στη ζωή του μωρού σας τον 6ο μήνα και έτσι το μωρό συστήνεται για πρώτη φορά με το κουταλάκι του! Πολύ σύντομα, θα αρχίσει να μασάει τις πρώτες του μπουκίτσες από τις πρώτες στερεές τροφές, ενώ σταδιακά θα μπορεί να φάει και να πιεί μόνο του.

Περισσότερα...

Σημάδια ότι το μωρό δεν αναπτύσσεται σωστά

Πότε οι γονείς πρέπει να ανησυχήσουν σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών τους; Ποιά είναι τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη;

Περισσότερα...

Το παιχνίδι με τουβλάκια βοηθά στην αντίληψη του χώρου

Πώς το παιχνίδι κατασκευών με τα γνωστά τουβλάκια μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να εξελίξουν την αντίληψή τους στο χώρο;

Περισσότερα...

Κοιμάται στο κρεβάτι σας; Οδηγήστε το στο δικό του!

Θέλετε πίσω το κρεβάτι σας; Το γλυκό μικροσκοπικό βρέφος που φιλοξενούσατε στο κρεβάτι σας τους πρώτους μήνες, τώρα έχει γίνει ένα ζωηρό παιδάκι που θεωρεί το κρεβάτι σας... δικό του; Μην απελπίζεστε! Έρευνα έχει δείξει ότι περίπου το 24% των γονιών απάντησαν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται στο κρεβάτι τους, τουλάχιστον για ένα μέρος της νύχτας! Πράγματι, πολλά παιδιά προσχολικής, ακόμη και σχολικής (!) ηλικίας ακόμη κάνουν… νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών τους!

Περισσότερα...

Προβλήματα στην αλλαγή πάνας του μωρού

Η αλλαγή πάνας για το μωράκι σας είναι μια καθημερινή διαδικασία, που σύντομα θα σας γίνει ρουτίνα. Συχνά, όμως, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο σας, όπως π.χ. διαρροές. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τις λύσεις που σας προτείνουμε.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...