Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Σιρόπι με κουταλάκι - είναι σωστή η δοσολογία;

Δίνετε το σιρόπι στο παιδί με κουταλάκι του γλυκού από το συρτάρι της κουζίνας σας; Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακολουθείται η σωστή δοσολογία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η κρυμμένη ζάχαρη στα γεύματα

Τα τελευταία χρόνια έπειτα από εκτεταμένες εκστρατείες ενημέρωσης για την παχυσαρκία και την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν και προσπαθούν να μετριάσουν την ποσότητά της στα γεύματα. Ωστόσο, τα παιδιά καταναλώνουν αρκετές ποσότητες ζάχαρης που βρίσκεται ως πρόσθετο μέσα στα τρόφιμα ή «καμουφλαρισμένη» με άλλα ονόματα, όπως σιρόπι μαλτόζης, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, δεξτρόζη, κ.α.

Περισσότερα...

Πρόληψη της μέσης ωτίτιδας

Η ωτίτιδα είναι μόλυνση και φλεγμονή του αυτιού και συνήθως ο τύπος που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά είναι η μέση ωτίτιδα. Πώς μπορείτε να την προλάβετε… πριν σας επισκεφτεί;

Περισσότερα...

Όταν μυρίζει η αναπνοή του παιδιού

Τις περισσότερες φορές, όταν υπάρχει δυσοσμία από το στόμα του παιδιού, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί αναπνέει από το στόμα και έτσι η στοματική κοιλότητα ξηραίνεται, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν αυτή τη  δυσάρεστη μυρωδιά.

Περισσότερα...

Μυστικά για να κερδίσετε τις καθημερινές «μάχες» με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Προσπαθείτε να κάνετε το δίχρονο παιδί σας να υπακούσει μέσα στο σούπερ-μάρκετ και όσο είστε φορτωμένη με τσάντες, έχετε διπλοπαρκάρει και σας κοιτάζουν όλοι, ενώ εκείνο κάνει αδιάφορο τα δικά του; Δοκιμάζετε όλες τις μεθόδους, υποσχέσεις, φωνές, απειλές, παρακάλια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Το τρίχρονο μικρό σας αγνοεί τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παιδική χαρά, στην επίσκεψη ή στο σπίτι όταν έχετε καλεσμένους και νιώθετε αδύνατη την πειθαρχία του; Κι όμως, υπάρχουν μικρά μυστικά για να αρχίσετε να «κερδίζετε» το δύσκολο αυτό παιχνίδι με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Δέκα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν αυτισμό

Αν και δεν γίνεται διάγνωση για αυτισμό κάτω από την ηλικία των τριών ετών, μερικά παιδιά ήδη δείχνουν κάποια σημάδια καθυστέρησης στην ανάπτυξή τους ακόμη και πριν κλείσουν το πρώτο έτος. Χωρίς να σημαίνει πως όσα παιδιά εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη θα αναπτύξουν μια διαταραχή του φάσματος αυτισμού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά την πορεία της διαταραχής και αναφέρουν τι μπορούν να προσέξουν οι γονείς.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...