Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Μετακόμιση με τα παιδιά

Πολλές οικογένειες κάποια στιγμή χρειάζεται να μετακομίσουν, για διάφορους λόγους. Η αλλαγή σπιτιού και συχνά και περιοχής ή ακόμη και πόλης, είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλη την οικογένεια και φυσικά επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα παιδιά.

Περισσότερα...

Η αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων - οι επιπτώσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μια άποψη ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμη και από γονείς. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, σας παραθέτουμε ένα έγκυρο άρθρο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής, κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη, που μας παραχώρησε για το mamakid.gr ώστε να έχετε μια πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για το ζήτημα.

Περισσότερα...

Οι μπαμπάδες ωθούν τα μικρά παιδιά στην εξερεύνηση!

Ξέρατε ότι το κλειδί στην περιπέτεια και την εξερεύνηση είναι… ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς είναι αυτός που κυρίως ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους ριψοκίνδυνα βήματα στο άγνωστο και ενισχύει την περιπετειώδη συμπεριφορά τους!

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία και η σχέση με τους γονείς

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία και η ανασφάλεια στη σχέση ενός 2-χρονου παιδιού με τους γονείς του να μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, αλλά νέα μελέτη συνδέει άμεσα τους δύο παράγοντες.

Περισσότερα...

Γιατί δεν συμμετέχει το παιδί μου όπως τα υπόλοιπα;

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται και ανησυχούν, παρατηρώντας το παιδί τους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, όσο εκείνο παρακολουθεί το πρόγραμμα μιας ομάδας, «γιατί δεν συμμετέχει το παιδί μου, όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα;». Υπάρχει λόγος να ανησυχούν και τι μπορεί να συμβαίνει;

Περισσότερα...

Δεν θέλει να χάνει ποτέ; Πώς να το συμφιλιώσετε με την πραγματικότητα!

Τα περισσότερα παιδιά, πραγματικά, δεν θέλουν να χάνουν! Το αίσθημα του ανταγωνισμού καλά κρατεί και είτε πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου μέχρι την εξώπορτα ανάμεσα σε αδέρφια, είτε για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με φίλους ή τους γονείς, είτε για το ποιός φόρεσε πιο γρήγορα τα παπούτσια του, το παιδί σας έχει μεγάλη δυσκολία να χάνει. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...