Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Το παιδί μας… δαγκώνει!

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για μωρά ή νήπια να δαγκώνουν, είτε τα συνομήλικα παιδιά είτε τους γονείς τους, ωστόσο είναι αρκετά δυσάρεστο και σας κάνει να αισθάνεστε πολύ άσχημα, είτε είστε γονιός του θύτη είτε του θύματος. Εάν το παιδί σας έχει εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά, δείτε τι μπορεί να την προκαλεί και πώς μπορείτε να την ελέγξετε. 

Περισσότερα...

Πώς παίζουν τα μωρά μεταξύ τους;

Ξεκινάτε με χαρά μαζί με το 8 μηνών μωράκι σας για να συναντήσετε τη φίλη σας, που έχει κι εκείνη ένα μωρό περίπου στην ίδια ηλικία, ελπίζοντας ότι τα μωράκια θα παίξουν μαζί κι εσείς θα χαρείτε να τα βλέπετε συζητώντας ευχάριστα με τη φίλη σας. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ακριβώς έτσι... Γιατί τα μωρά σας δεν δείχνουν τόσο ενθουσιασμένα και δεν φαίνεται να απολαμβάνουν το ένα την παρέα του άλλου;

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Η πρώιμη σχέση του βρέφους με τους γονείς του

Με τη γέννηση ενός μωρού, γεννιέται και μια νέα δυναμική σχέση, αυτή του βρέφους με τους γονείς του. Πώς είναι αυτή η νέα σχέση των γονιών με το νεογέννητο μωρό τους, πόσο ενεργό ρόλο έχει το μωρό και ποιός ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα;

Περισσότερα...

Η αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων - οι επιπτώσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μια άποψη ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμη και από γονείς. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, σας παραθέτουμε ένα έγκυρο άρθρο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής, κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη, που μας παραχώρησε για το mamakid.gr ώστε να έχετε μια πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για το ζήτημα.

Περισσότερα...

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...