Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Θεραπεία της βρογχιολίτιδας στο νοσοκομείο

Η βρογχιολίτιδα είναι μία πολύ συχνή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού στα μωρά κάτω των 2 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία θα πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο και μάλιστα η βρογχιολίτιδα αποτελεί την πιο συχνή αιτία νοσηλείας των παιδιών στη βρεφική ηλικία.

Περισσότερα...

Μάθετε τα πάντα για τη βρογχιολίτιδα

Η βρογχιολίτιδα είναι μια λοίμωξη που αφορά τα βρέφη κάτω των 2 ετών και ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες την ευαίσθητη αυτή ηλικία. Μάλιστα, είναι και η πιο συχνή αιτία νοσηλείας των βρεφών σε νοσοκομείο. Διαβάστε για τα συμπτώματα, τη θεραπεία, αλλά και την πρόληψη της βρογχιολίτιδας.

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Ήρθε η μέρα που το μικρούλι σας θα αφήσει για πρώτη φορά το σπίτι του για να περάσει στο νέο, ευρύτερο περιβάλλον του παιδικού σταθμού;

Οπωσδήποτε η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη, τόσο για εκείνο, όσο και για εσάς. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημεία που θα κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και πιο ευχάριστα.

Περισσότερα...

Το πρώτο μπάνιο του βρέφους στη θάλασσα

Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν τα προηγούμενα. Το μωράκι σας θα μπει για πρώτη φορά στη θάλασσα για να κάνει το πρώτο του μπάνιο! Οπωσδήποτε είστε ενθουσιασμένη, αλλά ίσως δικαιολογημένα λίγο αγχωμένη. Θα κλάψει το μωρό σας; Θα φοβηθεί; Θα του αρέσει το νερό; Μήπως κρυώσει ή μήπως δεν του αρέσει καθόλου και δεν θέλει να ξαναμπεί; Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε για εσάς είναι να σας δώσουμε, με τη βοήθεια της ειδικού σε ειδική επίδειξη για το mamakid, τους βασικούς τρόπους για να εξοικειώσετε το μωράκι σας ευχάριστα και ανώδυνα με τη θάλασσα, ώστε να είναι η πρώτη γνωριμία του με αυτήν μια καλή εμπειρία για όλους σας. Οι πληροφορίες του άρθρου αφορούν βρέφη και μικρά μωρά, μέχρι την ηλικία που δεν περπατάνε. Για μωρά που περπατάνε και μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για βρέφη 0-12 μηνών

Παρόλο που πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βρέφος 0-12 μηνών και οι γονείς έχουν αρκετή ανησυχία για το πρώτο μπανάκι, η ηλικία αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα στην επιχείρηση «μπάνιο στη θάλασσα». Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε. (Για μωρά μεγαλύτερα του ενός έτους και για μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.)

Περισσότερα...

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...