Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Πώς να επιλέξετε παιδίατρο για το μωρό σας

Με τον ερχομό του πρώτου σας μωρού, ανάμεσα σε όλες τις ετοιμασίες και τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας, θα πρέπει να επιλέξετε και τον παιδίατρο που θα παρακολουθεί το μωράκι σας. Πού πρέπει να απευθυνθείτε και ποιά είναι τα κριτήρια για να καταλήξετε σε μια λύση που θα σας αφήσει ήσυχους και ευχαριστημένους;

Περισσότερα...

Όταν κλαίει το μωρό

Όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι γονείς είτε όχι, γνωρίζουν πως μια από τις πιο συχνές εκδηλώσεις ενός μωρού είναι το κλάμα. Τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε από τις πρώτες στιγμές της γέννησής τους και με το κλάμα του βρέφους που μόλις γεννιέται έχουν ασχοληθεί πολλές ειδικότητες και πεδία, από την παιδιατρική μέχρι τη φιλοσοφία.

Περισσότερα...

Μπουσουλάει; Λάβετε τα μέτρα σας!

Το πιτσιρίκι σας υπάρχει περίπτωση να κάνει τις πρώτες απόπειρες για μπουσούλημα από τον 8ο κιόλας μήνα. Γενικά, από τη στιγμή που στέκεται στα τέσσερα, αρχίζει να ψάχνει τρόπους για αυτόνομη μετακίνηση και σύντομα θα τους βρει! Εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι, ώστε το σπίτι σας να διευκολύνει τις πρώτες του μετακινήσεις και ταυτόχρονα να είστε ήσυχοι ότι το μικρό σας θα είναι ασφαλές.

Περισσότερα...

Παιχνίδια για χαρούμενα μπουσουλήματα!

Το μωράκι σας έχει αρχίσει να μπουσουλάει και το διασκεδάζει απίστευτα; Δείτε τι παιχνίδια μπορείτε να παίξετε μαζί του για να το ενθαρρύνετε να κινείται περισσότερο, να γίνει πιο ευέλικτο και φυσικά για να διασκεδάζετε παρέα!

Περισσότερα...

Τα πρώτα του δοντάκια

Τα πρώτα δόντια του μωρού ονομάζονται νεογιλοί και βγαίνουν σταδιακά από τον 6ο περίπου μήνα στα περισσότερα μωρά, αλλά οι ενοχλήσεις και τα ερεθισμένα ούλα είναι φαινόμενα που συχνά τα μωράκια εμφανίζουν από τον 4ο μόλις μήνα. Το μωράκι σας αρχίζει να έχει αυξημένη σιελόρροια και δείχνει αυξημένη επιθυμία να βάζει αντικείμενα στο στόμα του και να τα «δαγκώνει», κάνοντας στην ουσία μια προσπάθεια να ανακουφίσει τα ούλα του. Ίσως το δείτε να είναι ανήσυχο, ακόμα και τη νύχτα.

Περισσότερα...

Μέχρι τα πρώτα βήματα

Aπό τις  μεγαλύτερες κατακτήσεις ενός μωρού, που περιμένουν με ανυπομονησία οι γονείς του, αλλά και το ίδιο, είναι τα πρώτα του αυτόνομα βήματα. Η ευχαρίστηση του μωρού είναι έκδηλη και ο ενθουσιασμός του να γνωρίσει περπατώντας τον κόσμο είναι ολοφάνερος στο πρόσωπό του. Οι γονείς νιώθουν υπερήφανοι και παρακολουθούν από κοντά τις πρώτες μικρές βολτίτσες του μωρού τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...