Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το θάνατο του παππού ή της γιαγιάς;

Ο θάνατος του παππού και της γιαγιάς αποτελεί συχνά θέμα ταμπού για τους γονείς μικρών παιδιών. Οι γονείς βιώνουν την απώλεια, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις των μικρών παιδιών τους, που τους φέρνουν συχνά σε πολλή δύσκολη θέση και σε αμηχανία.

«Μαμά, που πήγε η γιαγιά;»

«Πότε θα έρθει ο παππούς να με πάει βόλτα στην παιδική χαρά;»

«Μπαμπά, γιατί κλαις;»

Τι μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και πώς να μιλήσετε σε ένα παιδί για το "απαγορευμένο" ζήτημα του θανάτου;

Περισσότερα...

Μάθετε τα πάντα για τα εμβόλια των παιδιών

Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού σας, οι πιο συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο θα γίνονται με μια καλή αφορμή, που δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό του.  

Περισσότερα...

Το δωμάτιο του παιδιού - το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματά του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει,   μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

Περισσότερα...

Τι είναι η Δυσλεξία;

Ο όρος «δυσλεξία» αναφέρεται σε μια Ειδική μαθησιακή δυσκολία. Αφορά δηλαδή ειδικά τη σχολική ικανότητα ανάγνωσης και γραφής και δεν πρέπει να συγχέεται με δυσκολίες προφορικής έκφρασης. Με άλλα λόγια, αφορά δηλαδή μαθητές και ενήλικες, και φυσικά όχι παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Κριτήριο για την ύπαρξη δυσλεξίας σ' ένα μαθητή δεν είναι απλώς τα ορθογραφικά λάθη του ή το πόσο απρόσεκτα γράφει. Η δυσλεξία περιέχει πολύ περισσότερες δυσκολίες από αυτό!

Περισσότερα...

Πώς αντιμετωπίζεται τη Δυσλεξία;

Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία που αφορά τον γραπτό λόγο, αλλά έχει πολλές προεκτάσεις. Πώς την αντιμετωπίζουν οι ειδικοί για να βοηθήσουν;

Περισσότερα...

Το άγχος αποχωρισμού στη μονογονεϊκή οικογένεια

Στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αρκετά μεγάλος αριθμός οικογενειών είναι μονογονεϊκές , δηλαδή οικογένειες που για κάποιο λόγο, την ανατροφή του παιδιού έχει αναλάβει αποκλειστικά ο ένας γονιός. 

Η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει προκύψει από διάφορες αιτίες, όπως χωρισμός, θάνατος του ενός γονιού ή ακόμη και άρνηση του ενός γονιού να συμμετάσχει στην ανατροφή του παιδιού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, η οικογενειακή εστία αποτελείται από έναν γονιό και το παιδί ή τα παιδιά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...