Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Όταν το παιδί δεν θέλει ή φοβάται να πάει στο σχολείο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα παιδιά να περνούν μια φάση κατά την οποία αρνούνται με επιμονή να πάνε στο σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, εννοούμε παιδιά σε ηλικία που μιλούν και εκφράζουν αυτή την άρνηση, συχνά με έντονο τρόπο.

Παρακάτω σας δίνουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς ο γονιός μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση σχολικής άρνησης ή σχολικής φοβίας.

 

Περισσότερα...

Γονείς και παιδιά για πρώτη φορά στην πρώτη δημοτικού

«Φέτος αρχίζουμε σχολείο, πάμε πρώτη τάξη!», θα ακούσετε να λένε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που θα συνοδέψουν τα φρέσκα πρωτάκια για πρώτη φορά στο σχολείο. Σε αυτή την ηλικία του παιδιού, ο γονιός νιώθει συχνά αρκετό άγχος, σαν να αρχίζει κι εκείνος μαζί το σχολείο, γι’ αυτό και λέει «εμείς» αντί «το παιδί»! Πράγματι, η είσοδος στο δημοτικό, είναι κάτι νέο τόσο για το παιδί, όσο και για τον γονιό κι έτσι ο καθένας τους ζει, από τη θέση του, τη δική του αγωνία. Ας δούμε πώς μπορούμε να τη μετριάσουμε.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στο βουνό

Το καλοκαιρινό «μενού» της οικογένειας συχνά περιλαμβάνει εκδρομές στη φύση, αφού ο καιρός είναι ιδανικός και οι γονείς βρίσκουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους και στις οικογενειακές στιγμές. Σε περίπτωση που ο προορισμός σας είναι το βουνό ή ακόμη και κάποιο άλσος ή μεγάλο πάρκο, σκεφτήκαμε για εσάς μερικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να έρθουν σε πιο στενή επαφή με τη φύση, κάτι που στερούνται πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε, αφού μεγαλώνουν ανάμεσα στο τσιμέντο.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

Τα απρόοπτα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια ανέμελη περίοδος γεμάτη ευχαρίστηση, ήλιο και θάλασσα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας χαλάσει την υπέροχη διάθεση, εκτός… από κάποια απρόοπτα! Δυστυχώς, τα ατυχήματα και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν κάνουν διακοπές όπως εμείς και ίσως έρθουν να μας συναντήσουν. Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις διακοπές μας;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...