Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Η δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Κατά την προσχολική ηλικία, την ηλικία δηλαδή των 3 έως 6 ετών, παρατηρείται μια έκρηξη ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να εκτελούν αρκετές δραστηριότητες μόνα τους και διαρκώς εξελίσσονται σε τομείς όπως είναι η κίνηση και η επιδεξιότητα των χεριών και των δαχτύλων τους.

Περισσότερα...

Ο τραυλισμός στην προσχολική και παιδική ηλικία

Πολλά μικρά παιδιά, ιδιαίτερα στην ηλικία μεταξύ 2 και 5 ετών, εμφανίζουν τραυλισμό, δηλαδή επαναλαμβάνουν συγκεκριμένες συλλαβές ή λέξεις ή μιλούν χωρίς κανονικό ρυθμό, παρατείνοντας ή κόβοντας τις συλλαβές στον προφορικό λόγο. Τις περισσότερες φορές το φαινόμενο είναι παροδικό και εξασθενεί μόνο του μετά την ηλικία των 5 ετών, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις διαρκεί ακόμη περισσότερο.

Περισσότερα...

Η περιέργεια είναι πολύτιμη για καλές επιδόσεις!

Η περιέργεια των παιδιών, που συχνά οδηγεί σε αμέτρητες ερωτήσεις προς τους μεγάλους, όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαθαίνουν τα παιδιά για το περιβάλλον τους, αλλά οδηγεί σε καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Περισσότερα...

Το παιδί σας και οι τέχνες

Η τέχνη είναι μέρος της ζωής μας, όσο κι αν πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε. Ο ρόλος της τέχνης στη ζωή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών, είναι πολύ σημαντικός και βοηθάει στη συνολική και αρμονική τους ανάπτυξη ως προσωπικοτήτων. Και το να φέρετε τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο απλό από όσο φαντάζεστε!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...