Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Η αγωνία των γονιών για την προεφηβεία και την εφηβεία

Μια αγωνία των γονιών είναι πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους της εφηβείας, όπως κάπνισμα, εξαρτήσεις από ουσίες, εξάρτηση από το διαδίκτυο, επικίνδυνες παρέες ή εξόδους, πρόωρη σεξουαλική ζωή και τόσα άλλα.

Συχνά οι γονείς αρχίζουν να ανησυχούν πολύ πριν τα παιδιά τους φτάσουν στην εφηβεία, κάτι που είναι εύλογο, αφού ήδη μόλις το παιδί περάσει στη σχολική ηλικία, δηλαδή μετά τα 7 του χρόνια, αρχίζει να δίνει κάποια σημάδια που κάνουν τον γονιό να αντιληφθεί ότι το παιδί του μεγαλώνει, έρχεται σε επαφή με πολλά ερεθίσματα του «έξω κόσμου» και η επίδραση και ο έλεγχος που ασκούσε η οικογένεια σταδιακά φαίνεται να εξασθενεί σε σχέση με την επίδραση που έχουν οι φίλοι και το ευρύτερο περιβάλλον του παιδιού.

Περισσότερα...

Πόνοι εξαιτίας της ανάπτυξης

Το παιδί σας μεγαλώνει, ψηλώνει και αναπτύσσεται! Μέσα στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως εμφανιστούν ενοχλητικοί πόνοι στα πόδια του παιδιού, που συνοδεύουν τη διαδικασία.

Περισσότερα...

Μακροχρόνια χρήση συσκευών βιντεοπαιχνιδιών προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις

Η μακροχρόνια χρήση των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών, όπως και των κινητών τηλεφώνων, επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αρθρώσεων στα δάχτυλα και τον καρπό του χεριού. Στοιχεία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο EULAR 2011 στις 25 Μαΐου για τις επιδράσεις των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών σε σχέση με τον πόνο που προκαλούν στα παιδιά στην περιοχή του δακτύλου και του καρπού.

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Μετακόμιση με τα παιδιά

Πολλές οικογένειες κάποια στιγμή χρειάζεται να μετακομίσουν, για διάφορους λόγους. Η αλλαγή σπιτιού και συχνά και περιοχής ή ακόμη και πόλης, είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλη την οικογένεια και φυσικά επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα παιδιά.

Περισσότερα...

Η αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων - οι επιπτώσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μια άποψη ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμη και από γονείς. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, σας παραθέτουμε ένα έγκυρο άρθρο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής, κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη, που μας παραχώρησε για το mamakid.gr ώστε να έχετε μια πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για το ζήτημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...