Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Ζήλεια ανάμεσα στα αδέλφια

Τα αδέλφια, όσα κι αν είναι, ζουν σε μια οικογένεια γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να μοιραστούν τον χρόνο των γονιών τους, την προσοχή τους, καθώς επίσης τον χώρο και τα  αντικείμενα του σπιτιού. Όποιοι κι αν είναι οι συνδυασμοί σε ηλικίες και φύλο, ανάμεσα στα διάφορα συναισθήματα που αναπτύσσονται ανάμεσα στα αδέλφια, αναπόφευκτα υπάρχει και η ζήλεια. 

Περισσότερα...

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Πώς μαθαίνουν τα παιδιά τη «συγνώμη»

Κάτι που απασχολεί πολλούς γονείς μικρών παιδιών, είναι το πώς μπορούν να τα μάθουν να λένε «συγνώμη» έπειτα από μια κακή συμπεριφορά τους. Πώς θα πείσετε, όμως, ένα παιδί στην προσχολική ηλικία να πει «συγνώμη» είτε σε ένα συνομήλικο παιδί, είτε σε έναν μεγάλο, αλλά και να το πιστεύει;

Περισσότερα...

Η σειρά των παιδιών στην οικογένεια - έχει σημασία;

Παρόλο που είναι εντελώς τυχαίο ποιό παιδί σας θα γεννηθεί πρώτο και ποιό δεύτερο, οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η σειρά γέννησης στην οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού και στη μετέπειτα πορεία του στη ζωή.

Κάθε παιδί σας είναι μοναδικό και ξεχωριστό και συχνά οι γονείς προσπαθούν να μην κάνουν διακρίσεις στο πώς συμπεριφέρονται στο μεγαλύτερο ή το μικρότερο παιδί τους. Αναπόφευκτα, όμως, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μεγαλώσει το κάθε παιδί θα είναι εντελώς διαφορετικές και ορισμένες συμπεριφορές που θα αναπτύξει θα το συντροφεύουν σε όλη τη ζωή του αργότερα.

Περισσότερα...

Το παιχνίδι στη βρεφική και παιδική ηλικία

Παιδί και παιχνίδι, είναι δύο έννοιες πολύ στενά συνδεδεμένες και δεν θα διαφωνήσει κανείς σε αυτό. Πόσο νωρίς αρχίζουν, όμως, να παίζουν τα μωρά; Διαφέρει ένα παιχνίδι από ένα άλλο; Και προσφέρει κάτι το παιχνίδι, πέρα από απλή διασκέδαση;

Περισσότερα...

Χοληστερόλη σε παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς πιθανόν δεν σκέπτονται το τι μπορεί να κάνει η υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αυτής αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχουν στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ομοίως, τα ερευνητικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι  η καρδιαγγειακή νόσος έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ελέω της δραματικής αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, όλο και περισσότερα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...