Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μία νέα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα αφιερωμένη στους μικρούς της φίλους, εντάσσει στο φετινό της πρόγραμμα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενιδου.

Πρόκειται για το «Διαδραστικό εργαστήρι» μια πρωτότυπη δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη μέσα από κατασκευές, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στόχος του διαδραστικού εργαστηρίου είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες.

Το πρώτο διαδραστικό εργαστήρι έχει τίτλο «Ο μικρός μηχανικός» και  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 – 11.30. Πρόκειται για ένα εργαστήρι μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 έως 13 ετών. Σε αυτό, χρησιμοποιώντας  απλά υλικά, οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες και αρχές της μηχανικής.

Περισσότερα...

Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε το Διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Ο μικρός μηχανικός», η δραστηριότητα αφιερωμένη στους μικρούς φίλους επαναλαμβάνεται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η πρωτότυπη δραστηριότητα έρχεται και πάλι να ξετρελάνει τα παιδιά με σκοπό να έρθουν σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Περισσότερα...

Χριστούγεννα και... Επιστήμη στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Αναρωτιέστε πώς συνδέεται η επιστήμη με τα Χριστούγεννα; Κι όμως, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα μας το αποδείξει, μέσα από πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα!

Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου αλλά και από τις 2 έως τις 9 Ιανουαρίου η Έκθεση προσφέρει γιορτινές δραστηριότητες!! Επιστημονικά πειράματα, ατμοσφαιρικές αφηγήσεις και χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, στο κλίμα των Χριστουγέννων!

 

Περισσότερα...

Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. «Θέλω να…» στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010  η έκθεση Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση «Θέλω να…» με 116 έργα παιδιών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, μαζί με έργα από τις συλλογές του Μουσείου.

Η  έκθεση είναι εμπνευσμένη από τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

 

Χώρος:

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, Πλάκα, Αθήνα

Ημέρα & ώρα:

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19.30

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Οκτ. 2010

«Σίντο το Πάντα» - ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας

Ο Σίντο, είναι ένα ασπρόμαυρο πάντα, που το όνομά του προέρχεται από δύο νότες του πενταγράμμου. Είναι μια κούκλα που ξεπήδησε μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου και έρχεται για να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της μουσικής, μαζί με τον εμψυχωτή που της δίνει φωνή και ζωή.

Ο «Σίντο το Πάντα» είναι ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα σε παραγωγή του Κλασσικού  Ωδείου, βασισμένο στις αρχές των μεγάλων μουσικοπαιδαγωγικών μεθόδων (Orff, Kodaly, Dalcrose), αλλά και σε ό,τι προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική ηλικία.

Απευθύνεται σε παιδιά από μόλις δύο έως έξι ετών, με τη συμμετοχή του γονιού. Χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς θεματικά κύκλους, σύμφωνα με την ηλικία των συμμετεχόντων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...