Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

«Γιαπωνέζικοι Κήποι» - μια ανατρεπτική συμμετοχική διαδραστική παράσταση για παιδιά

Το Θέατρο Νέων παρουσιάζει στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» την επιτυχημένη συμμετοχική διαδραστική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι» ξανά από την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, κάνει ένα ταξίδι, όπου γνωρίζει νέα τοπία, εικόνες και ήχους που τον συναρπάζουν. Λουλούδια, νούφαρα, κελάιδισμα πουλιών, η γέφυρα με τους ήχους, όλα αυτά είναι νέες εμπειρίες, τις οποίες ο Σίρο, όταν γυρίσει από το ταξίδι του, θέλει να γνωρίσει στους φίλους του, τους θεατές.

Οι θεατές στην παράσταση αυτή, κάθονται σε καθίσματα γύρω από το «μαγικό χαλί» στο οποίο εκτυλίσσεται όλη η θεατρική δράση. Μόλις ο Σίρο τελειώσει το δικό του ταξίδι, καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν με το μαγευτικό αυτό σκηνικό, που δημιουργείται από το πάντρεμα της νέας τεχνολογίας με τη θεατρική τέχνη, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

Περισσότερα...

Σεμινάριο για Γονείς στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει για δεύτερη φορά το 30ωρο πρόγραμμα Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα με διάρκεια από τις 27 Σεπτεμβρίου - 29 Νοεμβρίου 2010, που βοηθάει τους γονείς να αναθρέψουν υπεύθυνα, ανεξάρτητα και χαρούμενα παιδιά.

Στόχος του να λειτουργήσει ως εργαλείο γονεϊκής υποστήριξης και αποτελεσματικότερης επικοινωνίας γονέων και παιδιών, με αποτέλεσμα πιο χαρούμενες, αγαπημένες και αρμονικές οικογένειες.

Το πρόγραμμα θα καλύψει πολλά θέματα που απασχολούν καθημερινά τους σύγχρονους γονείς, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών τους, όπως:

• Αυστηρότητα ή υποχωρητικότητα
• Αδελφικοί καυγάδες και ανταγωνισμοί
• Άρνηση, ξεσπάσματα και άσχημος τρόπος ομιλίας
• Τσακωμοί για το διάβασμα, τον βραδινό ύπνο, το Διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Η παρακολούθησή του γίνεται κάθε Δευτέρα, 19:00-22:00 και το συνολικό κόστος είναι 280€. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή τηλεφωνήστε στο 2103680006.

 

Ημ/νία δημοσίευσης: 10 Σεπτ. 2010

Kids Festival στο Δήμο Ζωγράφου

Την Τρίτη 7/9 στην πλατεία Τερζάκη και την Πέμπτη 9/9 στην πλατεία Γαρδένια διοργανώνεται το 1ο Ζωγράφου Kids Festival!

Συμμετέχουν το Ωδείο Ζωγράφου Γεώργιος Πολιτόπουλος το Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Μουσούρη και ο παιδότοπος Μπουρμπουληθρότοπος.

Οι μικροί φίλοι θα διακεδάσουν μαζί με τους αγαπημένους ήρωες Gummy Bear, Mickey, Minnie και θα υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική από σύγκρότημα, face painting, κέρασμα και πολλά δώρα και εκπλήξεις.

Το φεστιβάλ γίνεται με τη φιλοξενία του Δήμου Ζωγράφου και η είσοδος είναι δωρεάν!

 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

στην Πλατεία Τερζάκη, ώρα 7μμ - 10μμ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

στην Πλατεία Γαρδένια, ώρα 7μμ - 10μμ

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Σεπτ. 2010

39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο 3 -19 Σεπτεμβρίου 2010

Υποδεχτείτε τον Σεπτέμβριο με μια οικογενειακή επίσκεψη στο 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο! Περιηγηθείτε με τα πιτσιρίκια σας ανάμεσα στα βιβλία και ενθαρρύνετε τη σχέση τους με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. 

Ανάμεσα στους 160 εκδότες και στους 50.000 τίτλους, θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα βιβλία που απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες και στο παιδικό και νεανικό βιβλίο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς επισκέπτες. Το Σάββατο 4, την Κυριακή 12 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 7-8 το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Παραμύθια για πλάσματα παράξενα, για ζώα που μιλούν με ανθρώπινη λαλιά, ιστορίες για όνειρα και επιθυμίες, για μικρούς και για μεγάλους, που έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα ή γράφτηκαν από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης και είναι ανοικτές στο κοινό.

Περισσότερα...

Η «Ομήρου Οδύσσεια» στο Αττικό Άλσος

Στα πλαίσια του 4ουΑθηναϊκού Φεστιβάλ Αττικού Άλσους τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως και η παραγωγή της παράστασης με πλούσια σκηνικά και κοστούμια.

 

Χρόνος: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 , ώρα έναρξης: 21.00

Τόπος: Θέατρο Αττικού Άλσους (είσοδος από οδό Καρπενησιώτη)

Είσοδος: €10

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:30 (τηλ. 210 3612920).

Στο Θέατρο του Αττικού Άλσους θα γίνεται πώληση εισιτηρίων μόνο για την παράσταση της ημέρας 19:00 - 21:00.

Περισσότερα Άρθρα...