Αρχική σελίδα Παλαιότερα

Παλαιότερα

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δήμου Νέου Ψυχικού

Ο Δήμος Νέου Ψυχικού διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στο Οικολογικό Πάρκο του Δήμου (πίσω από το Πεντάγωνο) το τριήμερο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2010, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί στον χώρο διάφορες δράσεις για τον πολιτισμό και το περιβάλλον από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ θα υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ώρες που θα λάβουν μέρος οι εκδηλώσεις είναι 5 έως 10.00μμ.

 

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Α. Παιχνίδια από  παιδαγωγούς  (αλεξίπτωτα, τσουβαλοδρομίες, πίστα αναρρίχησης, paintball κτλ.)
Β. Εργαστήρια βιολογικής καλλιέργειας.
Γ. Live μουσική το ραδιοφωνικό σταθμό KOSMOS RADIO 93, 6 και 107 FM
Δ. Ομιλίες Δημάρχου και αντιδημάρχων με θέμα το Περιβάλλον
Ε. Έκθεση  φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον
ΣΤ. Δράσεις των σχολείων της περιοχής με θέμα το Περιβάλλον.
Ζ. 3 παραστάσεις του Θέατρου κούκλας «ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ», με έργα οικολογικού περιεχομένου (Τιπουκίτο Φλαπουκίτι » , « Ο ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ», «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ’ΣΚΑΣΕ »).
Η. Παρουσίαση του βιβλίου της ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΑΚΗ, « Ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S » των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Θ. Εργαστήρια χαρτοκατασκευών, ανακύκλωσης, και οριγκάμι
Ι. Θεατρική παράσταση, με τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΙΚΟΥ, που παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΑ».
(Σάββατο 5 Ιουνίου 8.30 μμ)

 

Έλα, έλα - Θίασος Μικρή Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2010, στις 19 έως 27 Ιουνίου, η Ξένια Καλογεροπούλου θα εμφανιστεί στους μικρούς θεατές στη Μικρή Πόρτα παρουσιάζοντας τον δικό της μονόλογο χωρίς λόγια.

Η Ξένια Καλογεροπούλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η ηθοποιός, συγγραφέας και μεταφράστρια, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου ΠΟΡΤΑ, ήταν από τους πρωτοπόρους που ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το παιδικό θέατρο.

Οι μικροί θεατές οπωσδήποτε θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Χώρος: Θέατρο Πόρτα, Μικρή Πόρτα, Λ. Μεσογείων 59, τηλ. 210 7711333
Ημερομηνίες: 19 - 27 Ιουνίου 2010, 12 το μεσημέρι και 6 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 €, 7 € (μειωμένο) - προπώληση από 29 Μαΐου

 

 

Παρουσίαση και κουκλοθέατρο για τα "Ουρανοκαμώματα"

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. θα γίνει στην Παραμυθοχώρα παρουσίαση και κουκλοθεατρική δραματοποίηση του παραμυθιού "Ουρανοκαμώματα" του Μερκούριου Αυτζή. Η Παραμυθοχώρα είναι ένας πολλά υποσχόμενος πολυχώρος πίσω από τους Στύλους Ολυμπίου Διός.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 9216346. Στη συνέχεια, ώρα 12.00-13.00 θα ακολουθήσει εργαστήρι εικαστικών με θέμα από το παραμύθι.


 

Παραστάσεις Καραγκιόζη στον Δήμο Αμαρουσίου τον Ιούνιο

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιούν έως τις 11 Ιουνίου θεατρικές παραστάσεις με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη σε πλατείες και χώρους σχολείων.


Για το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα κάντε κλικ στη σχετική ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου εδώ.

Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον, Ιούνιος 2010

Για άλλη μία φορά τα παιδιά αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας οργανώνει ένα Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον με θέμα «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη» που θα διεξαχθεί από 1 έως 10 Ιουνίου 2010.

Το συνέδριο οργανώνεται με την υποστήριξη της UNESCO, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE) και του γαλλο-ελβετικού Ιδρύματος FPH (Fondation Charles Léopold Mayer pour le Progrès de l’Homme) και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι χώρες του ΟΗΕ μέσω των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας, σε επίπεδο Σχολείου. Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Πόλις» είναι το συντονιστικό όργανο για την αποστολή της Ελλάδας.

Τα Σχολεία που λαμβάνουν μέρος διενεργούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με έμφαση στην ευθύνη του καθενός σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και διαμορφώνουν μια Χάρτα των Ευθυνών, μια διακήρυξη για τη δέσμευση των παιδιών να αναλάβουν την ευθύνη για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Διαβάστε τη ΧΑΡΤΑ ΕΥΘΥΝΩΝ "ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" που συνέταξαν τα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στη διεύθυνση
http://sites.google.com/site/confint2010gr/charta-euthynon-as-phrontisoume-ten-ellada

Στο Διεθνές Συνέδριο παρουσιάζεται το υλικό των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν και η Χάρτα Ευθυνών. Η Ελληνική Συμμετοχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την περίοδο που διενεργείται το Συνέδριο διεξάγονται σχολικές εξετάσεις, θα αποστείλει το υλικό της, αλλά δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Από το 2005 η Βραζιλία διοργάνωνε σε εθνικό επίπεδο το Συνέδριο με τη συμμετοχή περίπου δέκα χιλιάδων σχολείων της χώρας που διενέργησαν περιβαλλοντικά προγράμματα και η μεγάλη επιτυχία του θεσμού οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να διοργανώσει ένα αντίστοιχο Διεθνές Συνέδριο και να καλέσει όλες τις χώρες του ΟΗΕ να συμμετάσχουν μέσω των σχολείων τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο Παιδιών και Νέων για το Περιβάλλον το 2010 θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (στα αγγλικά) στη διεύθυνση http://confint2010.mec.gov.br/en/index.php

 

Περισσότερα Άρθρα...