Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Για να πάει φέτος με όρεξη το παιδί στο σχολείο!

Η σχολική χρονιά αρχίζει με τον αγιασμό στο σχολείο, αλλά όπως κάθε σημαντική αρχή, η προετοιμασία ξεκινά αρκετές ημέρες νωρίτερα! Μπείτε στο κλίμα των προετοιμασιών μαζί με το παιδί και υποδεχτείτε την πρώτη μέρα στο σχολείο με μεγαλύτερο ενθουσιασμό!

Περισσότερα...

Όταν η πίεση για το σχολείο δεν κάνει καλό

Ο αυτοσκοπός της επιτυχίας, η αναζήτηση του αλάνθαστου και το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας δεν ενισχύουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, αλλά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Γονείς και παιδιά για πρώτη φορά στην πρώτη δημοτικού

«Φέτος αρχίζουμε σχολείο, πάμε πρώτη τάξη!», θα ακούσετε να λένε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που θα συνοδέψουν τα φρέσκα πρωτάκια για πρώτη φορά στο σχολείο. Σε αυτή την ηλικία του παιδιού, ο γονιός νιώθει συχνά αρκετό άγχος, σαν να αρχίζει κι εκείνος μαζί το σχολείο, γι’ αυτό και λέει «εμείς» αντί «το παιδί»! Πράγματι, η είσοδος στο δημοτικό, είναι κάτι νέο τόσο για το παιδί, όσο και για τον γονιό κι έτσι ο καθένας τους ζει, από τη θέση του, τη δική του αγωνία. Ας δούμε πώς μπορούμε να τη μετριάσουμε.

Περισσότερα...

Διάβασμα στην πρώτη δημοτικού - ποιός ο ρόλος του γονιού;

Το παιδί σας θα πάει φέτος στην πρώτη δημοτικού κι εσείς, δικαιολογημένα, ως γονείς είστε αρκετά αγχωμένοι. Ένα βασικό ζήτημα που σας απασχολεί είναι το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι και με ποιόν τρόπο θα πρέπει να βοηθήσετε εσείς. Εδώ, σε συνεργασία με έμπειρη δασκάλα, θα σας δώσουμε κάποιες γενικές κατευθύνσεις, ώστε να γνωρίζετε ποιός θα είναι ο ρόλος σας.

Περισσότερα...

Όταν το παιδί δεν θέλει ή φοβάται να πάει στο σχολείο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα παιδιά να περνούν μια φάση κατά την οποία αρνούνται με επιμονή να πάνε στο σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, εννοούμε παιδιά σε ηλικία που μιλούν και εκφράζουν αυτή την άρνηση, συχνά με έντονο τρόπο.

Παρακάτω σας δίνουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς ο γονιός μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση σχολικής άρνησης ή σχολικής φοβίας.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...