Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Πρωινό ξύπνημα - πώς να γίνει πιο εύκολο

Μία από τις δυσκολίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ως γονείς στη σχολική ζωή του παιδιού σας, είναι ότι θα πρέπει να το ξυπνάτε έγκαιρα για να ετοιμαστεί και να πάει στο σχολείο. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε τόσο απλό! 

Περισσότερα...

Συμβουλές για την επιλογή παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου φέρνει συχνά πονοκέφαλο στους γονείς. Η αγωνία να προσφέρουν στο μικρό τους το καλύτερο είναι μεγάλη, ταυτόχρονα, όμως, αρχίζουν μια αναζήτηση σε έναν νέο και άγνωστο χώρο, έχοντας πάρα πολλά στο μυαλό τους.

Εμείς θα επισημάνουμε, σε συνεργασία με έμπειρη παιδαγωγό, τα βασικότερα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και όσα πρέπει να προσέξετε όταν επισκεφτείτε για να γνωρίσετε έναν υποψήφιο παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο για το παιδί σας.

Περισσότερα...

Σκέψεις για το Νηπιαγωγείο - το «πρώτο σκαλί» μιας μεγάλης πορείας

Σκεφτήκαμε να σας δείξουμε με έναν πιο πρωτότυπο και παραστατικό τρόπο τη σπουδαιότητα της φοίτησης του παιδιού σας στην πρώτη σχολική βαθμίδα, που είναι το Νηπιαγωγείο. Γι’ αυτό, παρομοιάζουμε εδώ το Νηπιαγωγείο με το «πρώτο σκαλί» μιας σκάλας, της «σκάλας της εκπαίδευσης».

Περισσότερα...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Ακόμη μία έγνοια που έχουν οι μαμάδες με την έναρξη του σχολικού έτους είναι ότι τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια, θα ταλαιπωρηθούν από τις ιώσεις που με τόση ευκολία μεταδίδονται στις σχολικές αίθουσες. Εδώ, θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε όσο γίνεται τον κίνδυνο.

Περισσότερα...

Σχολικό Πρόγραμμα για Εκτύπωση

Στο mamakid ετοιμάσαμε για εσάς και τα παιδιά σας ένα χαρούμενο σχολικό πρόγραμμα εβδομάδας που μπορείτε να το εκτυπώσετε, να το κόψετε και να το χρησιμοποιήσετε στα τετράδια, στο γραφείο του παιδιού και όπου αλλού χρειαστεί!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...