Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Είναι το παιδί σας έτοιμο για το σχολείο;

Σύμφωνα με το νόμο, τα παιδιά πρέπει να εγγραφούν στο σχολείο σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Ο νόμος ορίζει ότι: «Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώσουν το έκτο έτος της ηλικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής». Το δεδομένο ότι όσα παιδιά είναι έξι ετών, είναι έτοιμα για το σχολείο επειδή αυτό λέει η χρονολογική ηλικία τους, είναι αποφασισμένο στο πλαίσιο του «περίπου». Είναι γνωστό σε όλους ότι η χρονολογική ηλικία δεν συμπίπτει πάντοτε με τη βιολογική ηλικία ή αλλιώς με τον αναμενόμενο βαθμό ωρίμανσης.

Περισσότερα...

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας στο διάβασμα στο σπίτι

Για τα παιδιά του δημοτικού, το διάβασμα στο σπίτι είναι μια μικρή μάχη και ένας πονοκέφαλος τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά. Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται για το ποιός είναι ο ρόλος τους και πόσο πρέπει να εμπλακούν στο διάβασμα του παιδιού, ενώ τα παιδιά δείχνουν να προτιμούν συχνά άλλες ασχολίες περισσότερο από το διάβασμα…

Περισσότερα...

Μάθηση όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η μάθηση ξεκινά από το σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να είστε ούτε δάσκαλοι, ούτε να έχετε ιδιαίτερη εκπαίδευση για να ζωντανέψετε το ενδιαφέρον του παιδιού για τη μάθηση με εύκολους τρόπους στο σπίτι σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την αγάπη του παιδιού για την ουσιαστική γνώση, χωρίς κόπο ή χρόνο, αλλά μέσα από μια απλή διαδικασία επικοινωνίας.

Περισσότερα...

Πώς μαθαίνουν να γράφουν τα παιδιά;

Ίσως δεν θυμόμαστε πόσο χρόνο χρειαστήκαμε για να μάθουμε να γράφουμε ή πόσο δυσκολευτήκαμε, καθώς σήμερα θεωρούμε το γράψιμο αυτονόητη κατάκτηση και αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ σύνθετη δεξιότητα που απαιτεί τόσο κινητικές δεξιότητες, όσο και κριτική σκέψη και αυτό σημαίνει πως όταν ένα μικρό παιδί ξεκινάει να μαθαίνει τη γραφή, θα χρειαστεί αρκετό κόπο, χρόνο και ενθάρρυνση για να την κατακτήσει.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...