Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Τα φρούτα του φθινοπώρου

Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο και πιο θρεπτικό από τα φρέσκα φρούτα εποχής. Χωρίς να έχουν μείνει καιρό σε ψυγεία ή να έχουν ταξιδέψει από μακριά, κρατούν τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες τους, για να ενισχύσουν με τον πιο απλό και υγιεινό τρόπο τη διατροφή μας.

Περισσότερα...

Οι πρώτες στερεές τροφές

Από τη γέννηση και για τους πρώτους μήνες, το μωρό σας θα παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το γάλα, είτε μητρικό είτε ξένο. Μέχρι μια ηλικία το γάλα θα καλύπτει όλες του τις διατροφικές ανάγκες. Έρχεται, όμως, η περίοδος που το πεπτικό σύστημα του μωρού σας θα έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να αρχίσει να εμπλουτίζει το διαιτολόγιό του και να τρώει νέες τροφές.

Περισσότερα...

Μικρές αλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή

Οι μαμάδες συχνά αναρωτιούνται πώς μπορούν να κάνουν τα γεύματα των παιδιών και όλης της οικογένειας πιο υγιεινά, χωρίς όμως να χρειαστεί να διαθέσουν περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο τους και χωρίς να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στη γεύση των φαγητών τους. Στην έγνοια τους για το ποιές θα μπορούσαν να είναι καλύτερες διατροφικές επιλογές, έρχονται να προστεθούν και οι απαιτήσεις των παιδιών, που όταν το φαγητό δεν είναι του γούστου τους, είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε αποχή από το τραπέζι και επιδρομή στο απέναντι περίπτερο.

Περισσότερα...

Πρωινό – το πιο σημαντικό γεύμα

Το πρωινό είναι γνωστό πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά συχνά δεν του δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται. Η βιασύνη, η νύστα και πολλές φορές οι γκρίνιες των μικρών, βάζουν το πρωινό σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται, όμως, για μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια που αξίζει τον κόπο να μάθετε στα παιδιά σας.

Περισσότερα...

Η υγιής σχέση με το φαγητό

Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως η «επιδημία» των ανεπτυγμένων χωρών και ότι συνδέεται άμεσα με καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη τύπου ΙΙ. Επίσης, είναι γνωστό ότι στη χώρα μας τα ποσοστά είναι μεγάλα και ότι τα Ελληνόπουλα έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης. Οι κυριότερες συμβουλές των ειδικών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, είναι για τα παιδιά ισορροπημένη διατροφή και επαρκής σωματική άσκηση. Μεγάλη σημασία αρχίζει να δίνεται, όμως, στη διατροφική αγωγή που πρέπει να λαμβάνουν πλέον τα παιδιά, ώστε να έχουν τα εφόδια και τις γνώσεις για να αποφύγουν το πρόβλημα.

Περισσότερα...

Ολική άλεση - γιατί να την προτιμήσετε

Το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και άλλα προϊόντα με αλεύρι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής μας και ιδιαίτερα των παιδιών, αφού προσφέρουν ενέργεια και πλούσια θρεπτικά συστατικά στα δραστήρια πιτσιρίκια. Ιδιαίτερα το ψωμί βρίσκεται καθημερινά στο τραπέζι μας στα κύρια, αλλά και στα ενδιάμεσα γεύματά μας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...