Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Η Λίμνη το σκασε» - νέα κουλοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Φούρνος

«Η Λίμνη το σκασε» - νέα κουλοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Φούρνος

Νέα κουκλοθεατρική παράσταση «Η Λίμνη το σκασε» από του Κουκλοθέατρο Καραμπόλα για παιδιά από 4 ετών, για 6 μόνο παραστάσεις από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου στο Θέατρο Φούρνος.

 

Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και  υπόσχεται να τους βοηθήσει. Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες  να σώσουν τον τόπο τους; Και πως θα το κάνουν αυτό;

Ένα διαδραστικό παραμύθι με  ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα. Η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια  των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.

 

Τα έσοδα της παράστασης την Κυριακή 20 Μαρτίου θα διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ
Φαίη Ρεϊζίδου    
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΚΟΥΚΛΑΣ
Φαίη Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραϊτη     
ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΝ
Φαίη Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασσοπούλου, Χριστίνα Στουραϊτη
ΚΡΟΥΣΤΑ
Λαμπρίνα Αρβανιτίδου
 

KOΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ                                                            
Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το  1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης, σε σχολεία, στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του  2004. Τα τελευταία 6 χρόνια εδρεύει στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε  μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για  παιδιά προσφύγων  που φιλοξενούνται  στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.
http://karabolapuppettheatre.blogspot.com

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Ημέρα & ώρα: κάθε Κυριακή από 13/2 έως 20/3 στις 15.15

Διάρκεια: 45’

Χώρος: Θέατρο Φούρνος - Παιδική σκηνή, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 11472  τηλ. 210-6460748